На Запоріжжі прихильницю Кадирова арештувала СБУ

Переглядів: 520

19 червня 2023 17:23

На Запоріжжі прихильницю Кадирова арештувала СБУ фото
Розповсюдження фейків про ЗСУ привело до затримання мешканки Запоріжжя

У Запоріжжі контрозвідники СБУ затримали місцеву блогерку, яка працювала на користь ворога. Така активність може привести дівчину до тюрми. 

Мешканка Запоріжжя фанатіла від очільника Чечні, тож і нік у соцмережах обрала відповідний "kadуrova". Дівчина розповсюджувала фейки про те, що Каховська ГЕС була підірвана українськими військовими. Крім того, вона в цілому виправдовувала збройну агресію російської федерації проти України та категорично заперечувала військові злочини агресора. 

"У своїх публікаціях та репостах прихильниця загарбницької політики схвалювала проведення так званої "спецоперації" в Україні, підтримувала російських "асвабадителей" і бойовиків квазідержавних утворень «днр/лнр», дискредитувала українські органи влади і Збройні Сили України. Під час обшуків у жінки виявлено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами злочинних дій. Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф в Україні, глорифікація її учасників)", - повідомляють в Управлінні СБ України в Запорізькій області. 

Якщо провина мешканки Запоріжжя буде доведена, її чекають або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців. Максимальне покарання за вказаною статтею - позбавлення волі на строк до трьох років.




Схожі новини: