Мелитополец заявил в полицию на освещяние куличей на хлебокомбинатах

Переглядів: 1367

17 квітня 2020 07:59

Мелитополец заявил в полицию на освещяние куличей на хлебокомбинатах фото

Мелитополец Алексей Николаенко засомневался в законности, безопасности и наличии здравого смысла в том, чтобы святить пасхальные куличи прямо на месте их производства.

Инициативу освящения пасхальной выпечки на хлебозаводах в этом году реализуют во всей Украине. Запорожская область и Мелитополь не стали исключением.

Таким образом власть пытается уменьшить число людей, пришедших на освящение куличей в храмы, чтобы не допустить распространения коронавирусной инфекции.

Инициатива эта вызывает различную реакцию. Никто толком не знает, были ли соблюдены санитарные нормы при таких акциях. Да и с этической точки зрения сомнительное мероприятие - освящение куличей представителями православных церкви может задеть чувства верующих других конфессий. 

И вообще, священнослужители не обязаны проходить постоянные медосмотры, а значит, их в принципе на производство пускать нельзя.

Вот и мелитополец заподозрил, что таким образом на куличики вполне могут попасть всякие вирусы, в том числе коронавирус, которого сейчас так опасаются в мире, что вводят жесткие карантинные ограничения.

Поэтому А. Николаенко обратился в полицию с сообщением о правонарущении. Вот его основные доводы:

"Список хвороб, які визнаються особливо небезпечними інфекційними та небезпечними інфекційними, міститься у «Переліку особливо небезпечних, небезпечних інфекційних та паразитарних хвороб людини і носійства збудників цих хвороб», затвердженому наказом МОЗ від 19 липня 1995 р. №133.
25.02.2020 року МОЗ України доповнено зазначений наказ пунктом № 39 та вірус 2019-nCoV віднесено до особливо небезпечних.
Згідно п.п 7) п. 2. Постанови Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. №255 затверджено «Зміни, що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”», Кабінет Міністрів України постановляє заборонити до 24 квітня 2020 р. проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів…
Згідно ст. 10 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», основними принципами профілактики інфекційних хвороб є дотримання підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності та громадянами санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм при здійсненні будь-яких видів діяльності.
Згідно ст. 18 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», права та обов'язки підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності у сфері захисту населення від інфекційних хвороб щодо забезпечення населення доброякісними, безпечними для здоров'я харчовими продуктами, продовольчою сировиною та питною водою, запобігання забрудненню збудниками інфекційних хвороб відкритих водойм і грунту, утримання в належному санітарному стані територій населених пунктів, місць масового відпочинку населення, рекреаційних зон тощо визначені законодавством.
Згідно ст. 4 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», громадяни мають право на безпечні для здоров'я і життя харчові продукти.
В порушення вимог Постанови КМУ від 02.04.2020 р. №255, та Законів України «Про захист населення від інфекційних хвороб» і «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», керівництво Мелітопольського хлібокомбінату провело релігійний (рекламний) захід по "освяченню" священиками УПЦ куличів прямо в пекарні
Згідно ст. 3 Конституції України, людина, її життя і здоров'я і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.
Згідно ст. 35 Конституції України, церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави.
Згідно ст. 26 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», працівники підприємств харчової промисловості, громадського харчування і торгівлі, повинні проходити обов'язкові попередні (до прийняття на роботу) і періодичні медичні огляди.
Наскільки мені відомо, священики УПЦ не проходять обов'язкові попередні (до прийняття на роботу) і періодичні медичні огляди.
Вважаю, що внаслідок проведення священнослужителями Запорізької єпархії УПЦ релігійного обряду по "освяченню" куличів прямо в пекарні Мелітопольського хлібокомбінату, постала реальна загроза зараження мене і моїх близьких вірусом 2019-nCoV, який МОЗ України віднесений до особливо небезпечного.
На підставі вищевикладеного, прошу внести відомості, викладені в цьому повідомленні, до Єдиного реєстру досудових розслідувань і відкрити кримінальне провадження по ст. 325 Кримінального кодексу України, за фактами вчинення посадовими особами Мелітопольського хлібокомбінату та священнослужителями Запорізької єпархії УПЦ протиправних дій, виражених в порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, при проведенні релігійного обряду по "освяченню" куличів прямо в пекарні Мелітопольського хлібокомбінату, в результаті чого мені було завдано шкоди, вираженою в реальній загрозі зараження мене і моїх близьких вірусом 2019-nCoV, який МОЗ України віднесений до особливо небезпечного".

 



Имя:
Ваш комментарий:

Аноним
17 квітня 2020 г. (08:54)

ПОЛИЦАЙ НЕ ДОБИТЫЙ!!!

Володимир
17 квітня 2020 г. (09:16)

Молодец, Алексей!  Хоть один нашелся, кто поставит этих идиотов на место! И начальников, и "прАстых верующих", которые воду и крем перед телевизорами заряжали, а паски - нельзя. Еще бы ментов - за бездіяльність, а то  штрафовать могут только хлопцев в Гидропарке, а тут "церковь отделена от государства". Т.е. на них не распространяется ни Кримінальний кодекс, ни КоАП

Аноним
17 квітня 2020 г. (18:45)

Вофка, долпаеп. На мове уже пиши, кретин свидомый 

Аноним
17 квітня 2020 г. (18:47)

Вофка, мне тут кияне сообщают. что большинство хлопцев у Гидропарку - це пи..дары в хорошем смысле этого слова. Я в принципе давно это у тебя подозревал. Большинство таких назыаемых нацИстов - пи...дары

Аноним
17 квітня 2020 г. (20:20)

Правильно Вовочка, кримінальний кодекс и КоАП распространяется исключительно на свидомых вышиватников.От этих веселых идиотов можно всего ожидать.

Аноним
17 квітня 2020 г. (09:38)

Красавчик!

Аноним
17 квітня 2020 г. (11:51)

Респект, попы вообще охренели, да и руководство комбинатов на санитарные нормы наплевала 

Аноним
17 квітня 2020 г. (13:50)

без исполкома не обошлось

Аноним
17 квітня 2020 г. (13:46)

Это боико с исполкома  и ее подопечный,она весь исполком с Мп освятила.(ознакомтесь с сайтом исполкома  та  мп на всех  праздниках, там дубинина с ними хороводы водит)Все Вы должны помнить и Московский патриархат и болтовню и продажи школ,садиков,больниц,площадок....

Аноним
17 квітня 2020 г. (13:48)

Почему Московские попы ,а не наши

Аноним
17 квітня 2020 г. (17:05)

Патаму що Москва - столица нашей родины. 

А ващи попчики у галиции. К ним и хиляйте туды, вам же краще будить.

Аноним
17 квітня 2020 г. (16:18)

Запомните одно  , действительно  освещенной пасхой считается пасха-в церкви или непосредственно возле церкви, после обязательной полной пасхальной службы в ПРИСУТСТВИИ ПРИХОЖАН. остальные освещения какие сейчас впаривает власть прикрываясь вирусом ОТ ЛУКАВОГО т.е пустышки ничего не значащие .Люди! не предавайте БОГА -единственного кто еще помогает  вам  ! идите в церковь невзирая ни на что , иначе будете потом кусать локти и плакать горькими слезами .. от безнадежности . Власть обманывает и запугивает вас ,  1000000%%%%%!! никто из пришедших на пасху не заразится

Аноним
18 квітня 2020 г. (02:00)

После Киева, где попы болеют, нужно отказаться от таких пасок. Я спеку сама.

Аноним
18 квітня 2020 г. (06:18)

А кто решает надо ли мне брызги попа на хлебобулочном изделии?


Схожі новини: