Укриття готові, але є питання до якості робіт: в учбових закладах Запорізького регіону перевірять захисні споруди

Переглядів: 317

5 січня 2024 22:20

Укриття готові, але є питання до якості робіт: в учбових закладах Запорізького регіону  перевірять захисні споруди фото

Восени минулого року у 20 навчальних закладах розпочали капітальні ремонти сховищ - за рахунок державної субвенції та місцевих бюджетів.

-Дедлайн був у грудні, - розповів на традиційному щотижневому брифінгу в офіційному медіацентрі начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко. - Особисто проінспектував кілька закладів - були зауваження та жорсткі попередження, однак підрядники запевнили, що впораються. Але впоралися далеко не всі. Укриття готові, але залишаються питання щодо якості виконаних робіт.

Очільник ЗОВА наголосив, що роботи мають бути виконані з дотриманням усіх вимог, бо безпека дітей — найголовніше. І пообіцяв відвідати деякі.

Юрій Малашко також розповів про ситуацію зі змішанним навчанням, яке може допускатися у навчальних закладах з  сертифікованими укриттями.

- У минулому році проведення навчання у змішаному форматі було погоджено 36 закладам освіти, - розповів посадовець. - Сьогодні на раді оборони була пропозиція один учбовий заклад “зняти”, а, здається, три додати.

Закладу відмінили змішаний формат через “певні проблеми”. Як з’ясувалося, він не має власного укриття, хотів використовувати споруду, яка знаходиться на відстані 500 метрів.

- Ми розуміємо, що ракета летить 30-40 секунд, тому це неприпустимо, - підкреслив Юрій Малашко.

Фото: Запорізька ОВА




Схожі новини: