Зірвалися з висоти: на виставі у Запорізькому цирку розбилися юні гімнасти

Переглядів: 186

28 квітня 2024 20:10

Зірвалися з висоти: на виставі у Запорізькому цирку розбилися юні гімнасти фото

15-річний хлопець та 12-річна дівчина зірвалися з 3-метрової висоти та впали на арену. Внаслідок падіння діти травмувалися.

Правоохоронці з’ясовують обставини та причини нещасного випадку. Про це повідомляє відділ комунікацій ГУНП в Запорізькій області.

«27 квітня до чергової частини відділу №1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення про те, що до реанімаційного відділення Запорізької обласної дитячої лікарні доставлено двох неповнолітніх.

Попередньо поліцейські з’ясували, що близько 18:00 під час вистави в міському цирку виконавці гімнастичного номеру програми не втримались на канаті та зірвались з 3-метрової висоти.

Через падіння обоє отримали травми різного ступеню тяжкості. Наразі діти перебувають у лікарні, загрози їхньому життю немає.

Відомості про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 271 (Порушення вимог законодавства про охорону праці) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває», - інформує відділ комунікації поліції Запорізької області.

«Знаходяться діти в реанімації, але помістили їх туди про всяк випадок. У дівчинки струс мозку. Вона скаржиться на головний біль. У хлопчика перелам двох стоп», - повідомив телеканал МТМ. «Пошкоджень внутрішніх органів немає», - зазначив директор обласної дитячої лікарні Юрій Борзенко.

Юні запорізькі гімнасти на арені цирку почали виступати ще в минулому році. Як розповідала директорка цирку Тамара Зубко, з початком збройного вторгнення росії у прифронтове Запоріжжя артисти цирку не дуже хочуть їхати через безпекову ситуацію. Через це дуже важко, за словами Тамари Вікторівни, зібрати повноцінну циркову програму.

Вихід знайшли в тому, щоб залучати до вистав вихованців циркової студії «Едельвейс» Центру дитячої та юнацької творчості Шевченківського району Запоріжжя. Дебют юних артистів на арені Запорізького державного цирку відбувся в серпні 2023 року.

Як тоді зазначала журналістам Тамара Зубко, вихованців студії “Едельвейс” залучили до вистав, щоб вони набиралися досвіду.

На номери у виконанні юних артистів глядачі дивилися, затамувавши подих, адже частина номерів - просто унікальні. І це не дивно: учасники «Едельвейсу» — переможці всеукраїнських та міжнародних конкурсів, у частини з них у активі також рекорди, занесені в Книгу рекордів України. Вражало також те, що працювали вони на висоті без страховки. Юні акробати, зазначу, брали участь ще у кількох програмах, які йшли у Запорізькому цирку. І все було нормально.

Падіння юних гімнастів — вже друга надзвичайна подія, яка сталася під час нинішньої програми ЦИРК-ШОУ-WOW, прем“єру якої перенесли на тиждень через загрозу масових ракетних атак на Запоріжжя (13 квітня не відбулася також і прем“єра у розташованому поруч обласному театрі юного глядача). Тиждень тому прямо на арені на дресирувальника напав ведмідь.

Відео двох НП у Запорізькому державному цирку  можна побачити у соцмережах




Схожі новини: