Деякі вперше побачили однокласників: близько 1500 юних запоріжців повернулися у школи

Переглядів: 212

5 квітня 2024 18:20

Деякі вперше побачили однокласників: близько 1500 юних запоріжців повернулися у школи  фото

З 1 квітня офлайн навчання запровадили у 24 освітніх закладах Запоріжжя.

У змішаному режимі, зокрема, запрацювали 23 школи, яким такий режим за поданням Запорізького міськвиконкому погодила Рада оборони Запорізької області.

Учора керівництво області і міста відвідало деякі учбові заклади, де поспілкувалося з батьками і вчителями.

Сьогодні запровадження у Запоріжжі офлайн навчання стало однією з тем брифінгу голови Запорізької ОДА Івана Федорова. 

- У 23 школах за списком навчається більш ніж 7 тисяч учнів, з них – дві третини знаходяться на території  Запоріжжя. Протягом першого тижня до шкіл прийшли понад 1500 учнів, батьки яких надали згоду, - розповів посадовець.  - Ми бачимо тенденцію — кожного дня все більше батьків звертається до керівників шкіл з тим, щоб їхні діти відвідували заняття.

Вчора ми відвідали кілька закладів. Найрадіснішим є той фактор, що деякі діти вперше побачили однокласників, їм подобається ходити в школу. Це значно краще, ніж сидіти вдома і навчатися з планшетом. 

Тобто, ми бачимо позитивний ефект, як мінімум, соціальний.  По-друге, бачимо  покращення освітнього процесу, тому що офлайн освіта точно краща, ніж онлайн.  По-третє, – безпекова складова, яка є пріоритетом. Наприклад, вчора під час ворожого обстрілу Запорізької області всі ми чули вибухи, але діти, які знаходилися в укриттях, їх не чули. 

Це точно краще, коли вони зараз під час освітнього процесу знаходяться в укриттях, ніж коли вони знаходяться вдома, де більш небезпечно.

Іван Федоров також розповів, яким шляхом обласна влада буде рухатися далі.

- Перший — глобальний: до 1 вересня хочемо відбудувати декілька повноцінних підземних шкіл.  Будемо збільшувати кількість підготовлених укриттів, щоб у змішаний формат навчання переходили нові школи.

У тих школах, де для укриття використовуються приміщення тирів, будемо узгоджувати з працівниками ДСНС і Держпродспоживслужби можливість встановлювати перегородки, щоб розбивати ці великі приміщення на класи. Аби більша кількість дітей  мала можливість навчатися у підземеллі, щоб це слово не означало. 

Наша мета - до 1 вересня надати можливість 40 тисячам учнів, які мешкають на території Запоріжжя, навчатися офлайн, - зазначив голова облдержадміністрації.⠀




Схожі новини: