Тільки в укриттях: у Запоріжжі понад 20 шкіл відновили офлайн заняття

Переглядів: 192

4 квітня 2024 23:46

Тільки в укриттях: у Запоріжжі понад 20 шкіл відновили офлайн заняття фото

23 школи і заклад позашкільної освіти Запоріжжя відновили офлайн заняття.

Очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров  побував у кількох учбових закладах, де перевірив, як організовано навчання і  поспілкувався з педагогами та батьками.

– Ми проінспектували декілька запорізьких шкіл. В одній із них зараз навчається 50 дітей. При цьому, як зазначають представники освітніх закладів, з кожним днем збільшується кількість батьків, які хочуть, щоб їхні діти навчалися саме у змішаному форматі, – пояснив Іван Федоров.

Директорка однієї школи розповіла, що старту освітнього процесу передувала кропітка багатомісячна робота обласної влади, Нацполіції, ДСНС, департаменту освіти і науки ЗОДА та міської влади, адже йдеться про безпеку дітей.

Змішане навчання відбувається наступним чином: навчальний процес офлайн повністю проводиться в укриттях. Паралельно проводиться дистанційне навчання для дітей, батьки яких віддали перевагу онлайн-формату. Школи працюють за ротаційною моделлю змішаного режиму. Кожний клас відвідує заняття згідно зі встановленим графіком.

Батьки впевнені, що відновлення навчання – важливе для Запоріжжя. 

– У нас уже пройшли перші уроки – діти навчаються в укритті. Переконана, що якісна освіта має величезне значення для майбутнього дитини. А закритися й сидіти вдома – це не вихід. Треба жити, – переконана Марія, мати однієї з учениць.

За словами Івана Федорова, старт навчання у змішаному форматі ініціювали саме батьки. Це рішення підтримала міська влада і погодила Рада оборони області. 

– Це точно правильний вибір. Так, у дітей не такі комфортні умови, до яких ми звикли в сучасних школах, але ми точно розуміємо, що безпека – це пріоритет, і сьогодні наші діти знаходяться в безпечних умовах, – зазначив начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

Запуск змішаної форми відбувається поступово, з урахуванням побажань усіх учасників освітнього процесу – дітей, батьків, освітян та безпекових служб. І допрацьовується для кожного окремо взятого закладу, щоб виправити невідповідності й помилки, допущені на етапах підготовки

У департаменті освіти і науки області працює  «гаряча лінія» 050-431-78-37, куди можна звертатися з пропозиціями щодо старту змішаного навчання, - повідомляє сайт ЗОДА.

Фото: сайт Запорізької ОДА




Схожі новини: