“Україна - мати”: у Запоріжжі святкову марку погасили на патріотичній виставці

Переглядів: 576

25 серпня 2023 11:37

“Україна - мати”:  у Запоріжжі святкову марку погасили на патріотичній виставці фото

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулось спецпогашення святкової поштової марки “Україна — мати”,  яку “Укрпошта” випустила до 32-ї річниці проголошення незалежності нашої держави

Поштова марка номіналом U та випущена тиражем в 600 тисяч примірників за ескізом художниці Зінаїди Кубар. Вона зображає монумент, розташований на Печерських пагорбах Києва – «Україна-мати». Цей монумент символічно повернутий щитом до ворога та означає захист від загарбницьких амбіцій нашого сусіда. До головного державного свята монумент оновили — замість радянського герба на щиті встановили наш символ, знак волі та свободи – тризуб.

На заході,  який  відбувся на виставці "На шляху до Незалежності",  були присутні заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Віталій Сиволап та директор Запорізької дирекції Укрпошти Юлія Боровик.  Про це повідомляє Запорізький обласний краєзнавчий музей.

- Сьогодні відбувається трансформація свідомості, не тільки наших громадян, але й людей з усього світу, які доєдналися до боротьби України за незалежність, суверенність та відновлення територіальних меж нашої держави. Майже 53 країни світу допомагають боротися з агресією рф. Це трансформація на всіх рівнях суспільної свідомості. Радянські символи, такі як "Батьківщина-мати", зараз трансформуються в "Україну-мати". Дуже символічно, що вона зображена на новій марці, - зазначив заступник голови ОДА Віталій Сиволап.

Фото з фейсбук-сторінки Запорізького обласного краєзнавчого музею




Схожі новини: