Респіратори для рятувальників: бійцям ДСНС передали різнокольорові захисні засоби

Переглядів: 635

23 липня 2023 15:16

Респіратори для рятувальників: бійцям ДСНС передали різнокольорові захисні засоби фото

Запорізькі рятувальники отримали респіратори для захисту органів дихання від радіоактивного і ґрунтового пилу.

3000 респіраторів зібрали за кордоном для співробітників Головного управління ДСНС в Запорізькій області благодійники. Збирали засоби індивідуального захисту для рятувальників з урахуванням досить напруженої ситуації на Запорізькій АЕС. Гуманітарний вантаж сьогодні, 21 липня 2023 року, надзвичайникам передав військовий волонтер Станіслав Стойков.

- Сьогодні ми доправили сучасні респіратори, які можуть захистити працівників ДСНС від радіації. Це спеціальні респіратори, які уловлюють пил. Я передаю цей гуманітарний вантаж від імені керівника компанії Workpress Aviation Джірі Хескел (Jiri Heckel), працівників Посольства України у Чеській Республіці, очолюваного Віталієм Усатим, а також радника Валерія Дем’янця та першого секретаря Андрія Колесніченка. Ці люди знаходяться далеко від України, але вони думають про Україну, про працівників, які рятують Україну, - сказав Станіслав Стойков.

Станіслав Стойков висловив сподівання, що благодійники і надалі будуть підтримувати запорізьких рятувальників

До Запоріжжя цінний вантаж йшов місяць. Цікаво, що респіратори (вони типу “пелюстка”) різного кольору - сині, червоні, рожеві, бірюзові, хакі. У комплекті до респіратору йде 2 змінні фільтри, які дозволять працювати у зоні забруднення до 5 годин.

«Респіратори типу Р-3 застосовують для захисту органів дихання від радіоактивного і ґрунтового пилу. Отримана гуманітарна допомога дозволить нашим рятувальникам ефективно та безпечно виконувати завдання з порятунку життя громадян при виникненні надзвичайних ситуацій, а також забезпечить персональний захист рятувальників», - зазначив заступник начальника Головного управління ДСНС Запоріжжя Микола Заіка.

Він подякував благодійникам і волонтеру Станіславу Стойкову за дуже важливу для надзвичайників допомогу.

 

 




Схожі новини: