У Запорізькій та Херсонській областях наразі неможливо забукати житло

Переглядів: 567

23 липня 2023 07:35

У Запорізькій та Херсонській областях наразі неможливо забукати житло фото
Сервіс бронювання житла не може поки що нічого запропонувати на Запоріжжі та Херсонщині

Сервіс бронювання готелів і житла Booking.com призупинив надання послуг у Херсонській і Запорізькій областях. У компанії пояснили такий крок "великими операційними труднощами".  

З початком війни в Україні Booking.com пішов з російського і білоруського ринку, а для українських партнерів-готелів як жест підтримки скасував 15-відсотковий сервісний збір. Тепер же компанія вирішила призупинити надання послуг у Херсонській і Запорізькій областях, що зараз частково перебувають під окупацією.

В коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" власник готелю "Адмірал" у тимчасово окупованій Кирилівці Денис Катюха зауважив, що це правильне рішення Booking.com щодо тимчасово не підконтрольних Україні територій.

"Після початку війни готелі та бази відпочинку на тимчасово окупованих територіях не були відключені від сервісу. Ми бачили не лише пропагандистські сюжети з окупованих баз, а й відгуки на букінгу", - розповів він. 

На його думку, логічніше було б вивести з сервісу саме тимчасово окуповані території, однак це технологічно складно, враховуючи мінливу лінію фронту. Таким чином і у Запоріжжі, що контролює Україна, наразі неможливо забукати готель чи квартиру. Альтернативою пошуку місць розміщень може стати вітчизняний сервіс hotels24. До сьогодні на ньому пропонують 45 варіантів для Запоріжжя і три - для Херсона.




Схожі новини: