Як привести себе до тями, якщо ви не виспалися за ніч - корисні поради

Переглядів: 467

15 липня 2023 11:55

Як привести себе до тями, якщо ви не виспалися за ніч - корисні поради фото

Щоби не заснути на робочому місці, скористайтеся цими порадами.

1. Займіться спортом

Після безсонної ночі не хочеться вирушати на пробіжку чи в спортзал. Але саме це потрібно зробити. Від фізичної активності зростає частота серцевих скорочень. Після цього відбувається викид серотоніну – нейромедіатора, який забезпечує гарний настрій. Ви відчуєте себе енергійніше і працювати вам буде легше.

Якщо на ранкове тренування немає часу, рухайтеся більше протягом дня. Поставте нагадування на телефоні та через кожну годину робіть по 20 стрибків чи присідань. Навіть після таких коротких тренувань ви відчуєте себе бадьоріше.

2. Не зациклюйтесь на недосипання

Думки про погано проведену ніч зроблять вас ще більш стомленим. Займайтеся справами і не згадуйте, як ви мало поспали. Інакше у вас весь день буде поганий настрій. А це додатково зменшить продуктивність.

Коли почали обговорювати свій недосип з колегою чи подумки самі із собою, зупиніться. Зробіть глибокий вдих і перейдіть на щось, що вимагає вашої уваги.

3. Обмежтеся трьома завданнями на день

Навряд чи вам вдасться якісно зробити всі справи, коли ви не виспалися. Виберіть три найважливіші завдання, які неможливо відкласти. Зробіть їх у першій половині дня, поки є ефект від ранкового тренування або кави. У такому стані перші дві години після пробудження зазвичай найпродуктивніші.

Не відкладайте важливих справ на другу половину дня. Післяобідній спад енергії не дасть вам виконати їх добре.

4. З'їжте на сніданок здорову їжу

При недосипанні так і тягне з'їсти щось солодке. Здається, це підніме настрій та зарядить енергією. Так, шоколадка або пончик вас підбадьорить. Але падіння рівня цукру в крові, а з ним і занепад сил не забаряться. Ви й так працюєте не на повну потужність. Не підривайте продуктивність додатково.

На сніданок необхідне поєднання білків та вуглеводів. Наприклад, з'їжте яйця та тости. Недосип за ефектом схожий на гіпоглікемію (знижений рівень глюкози в крові). У такому випадку необхідно підтримувати постійний рівень цукру. Для цього їжте здорову їжу.

5. Пийте холодну воду

Воду пити взагалі корисно, а холодна допоможе вам підбадьоритися. Це маленький шок для організму. Тренування та холодна вода зарядять вас енергією. У вас виділяться ендорфіни і ви відчуєте себе живим.

6. При можливості попрацюйте на вулиці

Напевно, ви чули, що при джетлазі корисно бути на свіжому повітрі. Це правило працює і при звичайній втомі від недосипання. Тож частіше виходьте надвір.

Під дією сонячного світла в організмі виробляється вітамін D. При його нестачі можуть виникнути проблеми зі сном. Після недосипу потрібно перезапустити свій внутрішній годинник, і вітамін D у цьому допоможе.

7. Не перестарайтеся з кофеїном

Не покладайтеся на кофеїн як єдине джерело енергії. Якщо випити дуже багато кави чи чаю, концентрація, навпаки, погіршиться. Ви будете нервовими, не зможете зосередитися. Тож знайте міру.




Схожі новини: