Стане плоским: названо найкращий перекус для позбавлення від жиру на животі

Переглядів: 238

1 березня 2024 19:00

Стане плоским: названо найкращий перекус для позбавлення від жиру на животі фото

Дієтолог перерахувала всі переваги цієї закуски не тільки для схуднення, а загалом для здоров'я.

Дієтологи зазначили, що не всі закуски однаково корисні, особливо для тих, хто прагне тримати вагу під контролем. Тому важливо знати, які з них слід тримати напоготові, якщо ви хочете схуднути і зменшити талію.

Спортивний дієтолог Емі Гудсон назвала найкращу закуску, щоб позбутися жиру на животі та включити її в здоровий спосіб життя, пише Eatthis. Видання зазначило, що це не плитка шоколаду, але теж має приємний смак.

За словами Гудсон, найкраща закуска для схуднення живота - це грецький йогурт зі свіжими ягодами. Хоча грецький йогурт з ягодами може бути корисним перекусом для схуднення завдяки вмісту білка, клітковини та поживних речовин, це лише один із компонентів збалансованої дієти", - акцентувала фахівчиня та додала, що для сталого зниження ваги варто зосередитися на загальному режимі харчування, контролі порцій, регулярній фізичній активності.

Причиною вибору такої закуски є безліч переваг грецького йогурту та ягід:

Він сповнений білка. Грецький йогурт містить набагато більше білка, ніж звичайний. Гудсон сказала: "Білок більше насичує, ніж вуглеводи або жири, а це означає, що він допоможе почуватися ситим довше. Це може призвести до зниження споживання калорій протягом дня, що сприяє схудненню".

Почуття ситості. Оскільки ця закуска містить велику кількість білка і клітковини, вона допомагає насититися. "Поєднання грецького йогурту з ягодами додає в закуску клітковину, що ще більше сприяє ситості. Клітковина перетравлюється довше, допомагаючи продовжити відчуття ситості", - пояснила Гудсон.

Низька калорійність. Порівняно з іншими закусками грецький йогурт з ягодами містить менше калорій. "Це означає, що ви можете з'їсти ситну порцію, не споживаючи при цьому зайвих калорій, що корисно для зниження ваги", - поділилася секретом дієтолог.

А ягоди, такі як чорниця, ожина, полуниця і малина, не тільки низькокалорійні, а й багаті на антиоксиданти і клітковину. "Антиоксиданти допомагають боротися з окислювальним стресом і запаленням, які можуть бути пов'язані зі збільшенням ваги",- сказала дієтолог.

Забезпечує пробіотики. Грецький йогурт зазвичай наповнений пробіотиками, які підтримують здоров'я кишкового мікробіома і допомагають травленню. Гудсон зазначає: "Збалансований мікробіом кишківника може бути пов'язаний із регулюванням ваги та зниженням ризику ожиріння", - сказала вона.

Насичений поживними речовинами. Грецький йогурт містить багато важливих поживних речовин. Сюди входить кальцій, необхідний для здоров'я кісток, а також вітаміни групи B, які допомагають в енергетичному обміні. За словами Гудсон, "вибір закусок, багатих поживними речовинами, таких як грецький йогурт з ягодами, може допомогти вам задовольнити потреби в харчуванні, одночасно контролюючи свою вагу".

Інші новини про схуднення

Дієтологи та лікарі давно зійшлися на думці, що найкорисніша дієта для якісного схуднення та здоров'я є середземноморська дієта. Також на ній можуть сидіти й ті, хто просто тримає вагу під контролем. Вона включає до свого складу рибу, оливкову олію, ягоди, фрукти та овочі.

Джерело: УНІАН




Схожі новини: