Начальник фейкового управління фізкультури з Мелітополя відправиться до СІЗО

Переглядів: 664

4 червня 2023 20:25

Начальник фейкового управління фізкультури з Мелітополя відправиться до СІЗО фото

Начальник фейкового управління фізичної культури Роман Дзюба буде взятий під варту, як тільки потрапить до поля зору українських правоохоронців. Відповідне рішення ухвалив днями суд, розглядаючи колабораційні досягнення мелітопольця. 

Роман Дзюба - один з мелітопольців, який після окупації міста перейшов на сторону ворога. Це стало приводом для порушення проти нього кримінальної справи та обрання запобіжного заходу. Запорізька обласна прокуратура клопотала про те, щоб затримати колаборанта і помістити під варту без можливості внести застави. Аргументація була такою: спортсмен мав проросійські погляди, і як тільки загарбники захопили місто і почали формувати свої органи влади, пристав на пропозицію обійняти посаду у так званому Міністерстві освіти та науки Запорізької області, а саме, очолив управління фізкультури. Це відомство відповідало про проведення тренувань, зборів та змагань під прапорами рф. Ці дії кваліфікуються як колабораційна діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Суд задовольнив клопотання прокуратури й ухвалив рішення - обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Але зрозуміло, що реалізувати його буде можливо, лише коли Мелітополь буде деокуповано чи колаборант якимось іншим чином опиниться на підконтрольній Україні території. 

До речі, зрада - сімейна справа в родині Дзюби, бо його дружина Олена Шапурова також працює на окупаційну владу і керує освітньою сферою. На неї також відкрита кримільна справа і чекає суд. 




Схожі новини: