Мелитопольские депутаты потребуют от президента невозможного

Переглядів: 1370

15 січня 2021 08:23

Мелитопольские депутаты потребуют от президента невозможного фото

Сегодня, 15 января, в Мелитополе пройдет заседание второй внеочередной сессии городского совета.

На повестке дня совсем немного вопросов. Главный из них об обращении к президенту и Верховной Раде.

Мелитопольские депутаты инициировали обращение "щодо необхідності термінового вжиття заходів для недопущення зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу".

 Вот его текст:

Ми, депутати Мелітопольської міської ради VIII скликання, цим зверненням висловлюємо підтримку публічних вимог громадян України щодо неприпустимості зростання цін на постачання та розподіл електричної енергії, постачання природного газу та розподіл природного газу.

         В регіонах України (особливо у Запорізькій області) зберігається важка епідеміологічна ситуація, спричинена поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Внаслідок епідемії та карантинних заходів спостерігається поглиблення кризи в економіці. Відчутних збитки зазнають суб'єкти малого та середнього підприємництва. Рівень реальних доходів населення є дуже низьким та постійно знижується. В той же час, зростає безробіття та рівень бідності, навіть серед працюючих українців.

         Платоспроможність українських родин значно погіршилася. Водночас, ціни на електричну енергію та природний газ невпинно ростуть. А разом із ними, стрімко накопичуються борги населення. За таких умов додаткове підвищення цін на електричну енергію та природний газ для населення перетворюється на дестабілізаційний чинник в Україні та повноцінну тарифну кризу. Тарифна криза веде до зростання соціальної напруженості, політичної нестабільності та економічних потрясінь.

         Стаття 48 Конституції України гарантує кожному громадянину України право на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім'ї, що включає достатнє харчування, одяг, житло. Зважаючи на існуючий низький рівень реальних доходів населення, подальше підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги призведе до прямого порушення прав громадян України.

         На початку 2021 року у різних регіонах України громадяни почали масово публічно висловлювати свою незгоду із стрімким ростом тарифів на житлово-комунальні послуги та вважають їх необґрунтованими.
У відповідь вище політичне керівництво країни демонструє прагнення вирішити цю проблему та напрацьовує відповідний план дій.

         Вважаємо, що ініціативи Президента України Зеленського В.О. щодо зменшення ціни на природний газ шляхом впровадження тимчасового механізму державного регулювання тарифоутворення та щодо зниження вартості послуги розподілу природного газу заслуговують на всебічну підтримку. Ми, як представницький орган місцевого самоврядування міста Мелітополя, готові підтримувати будь-які ініціативи Гаранта Конституції, які спрямовані на реалізацію конституційних прав громадян України на достатній життєвий рівень.

         У Верховній Раді України зареєстрована низка законопроектів, які покликані вирішити на законодавчому рівні тарифну кризу. Одним з таких законопроектів є проект Постанови Верховної Ради України "Про звернення до Кабінету Міністрів України щодо вжиття невідкладних заходів з метою зниження ціни на електричну енергію та тарифів на послуги розподілу природного газу" (реєстр. №4587 від 13.01.2021 року) авторства народних депутатів України різних фракцій: Яцик Ю.Г., Пушкаренка А.М., Мінька С.А. та інших.

         Звертаємося до Президента України Зеленського В.О. та Голови Верховної Ради України Разумкова Д.О. із закликом підтримати законопроект реєстр. №4587 від 13.01.2021 року, який комплексно вирішує тарифну кризу та передбачає встановлення пільгової фіксованої ціни (тарифу) на електричну енергію для побутових споживачів в залежності від об’єму споживання, встановлення пільгової фіксованої ціни (тарифу) на електричну енергію для будинків, обладнаних опалювальними електроустановками та негазифікованих будинків, гуртожитків, встановлення пільгової фіксованої ціни (тарифу) на електричну енергію для багатодітних, прийомних сімей, будинків сімейного типу, малозабезпечених та інших вразливих верств населення, запровадження державного регулювання ціни на природний газ та встановлення граничного (максимального) розміру ціни (тарифу) на послуги розподілу природного газу.

         Сьогодні у період епідемії та важкої економічної кризи українські громадяни чекають від влади на всіх рівнях відповідальних дій. Влада має захищати інтереси виключно українського народу, керуватись національними інтересами, а не дослухатись до будь-яких зовнішніх порад чи директив.

         З огляду на вищевикладене, ми, депутати Мелітопольської міської ради Запорізької області VIII скликання, наполягаємо, щоб політичне керівництво держави чітко дотримувалось статті 48 Конституції України та вжило невідкладних заходів щодо:

-         зменшення ціни на природний газ та послуги з розподілу природного газу;

-         повернення всіх пільг населенню по споживанню природного газу та електричної енергії;

-         повернення до державної власності підприємств, що здійснюють добування, виробництво, транспортування та постачання газу та електричної енергії;

-         використання для надання комунальних послуг населенню природний газ українського видобування;

-         скасування попередньої оплати за постачання електроенергії для підприємств, що надають комунальні послуги населенню;

-         підвищення соціальних нормативів для призначення житлових субсидій громадянам;

-         посилення заходів соціального захисту населення в умовах стрімкого зростання цін та тарифів.



Имя:
Ваш комментарий:

Аноним
15 січня 2021 г. (08:36)

а то что местная голота кварплату подняла никто об не говорит((((

Аноним
15 січня 2021 г. (09:16)

Мы про взрывы и пожары написали ноту ТАСС ...

 

А про повышения тарифа на тепло тоже клоуну писать треба? Или про квартплату, в договоре которой есть ремонт подъездов?

Аноним
15 січня 2021 г. (09:20)

Поэтому в декларацияъ следующего года Семикиен уже будет не арендодателем у Фокарди, а собственником. И одалживать уже будет не жалкие 10 тонн, а сотню например. ))) И будут также писать ноты тасс под одобрямс лизоблюдов, аля Леонтьева, ГАйсумиха и прочего сброда

А
15 січня 2021 г. (09:22)

Ну это по инерции. Уж извини .Никто ж не думал что буча поднимется. А вдруг тихонько пройдет. А тут на тебе гегемон обосра..ся ( в предыдущий кризис  один мощный жулик-предприниматель сказал это самое :"Ну все народ обосрал...ся" , я просто повторил высказывание "Бога" торговли и мошенничества., . И пришлось  ехать на Луначарского. Быстро перехватили инициативу,пригласили 50 человек к себе в отчину,разбив ряды гегемона тем самым. Позвали директора теплосети и она ездила по ушам кому принадлежит теплосеть. Так заездила мозги что за электроэнергию никто и не вспомнил. И вот   теперь просят уставшего лыжника -просто молят  вмешайся помоги. А Акви-Буд и иже с ними  под листиком спрятался -как у Райкина и тихи готовит новые платежечки. Скоро надо ожидать в НКЭРЭ  поездки директора Водоканала. Он там гость желанный. Просит в 4 раза поднять цену а НКЭРЭ   помня о народе поднимает в два раза. И  гегемон неиссс-ствует как у И. Маменко. И Рудакова молчит. А чего ей за 55000 грн. в месяц наплевать что сколько стоит. А от мне не наплевать. Все край --или зубы на полку или хлебушка социального купить после оплаты. Выбор не велик. Хвала Господу -надоумил что уже много лет я не выбираю никого из этих подонков. Во многом виноват еще один подонок Мороз А.А. . За кресло спикера под задницей профукал хоть какое то левое движение в стране. Эта сволочь теперь на рыбалки ходит а нас некому защитить. Ото последнее с боем вырвали - дети войны и все скисли. И в городе дурачек Ваня Белый все газетки раздавал от соцпартии. Со старухами вошкался. Теперь скис и смену себе не приготовил. Так и подохло движение в муках. Ну мы не одни такие идиоты на выборах. Теперь видим что и в американском обкоме таже песня. Бедные негры выбрали себе миллиардера  Трампа  что б он их вел к коммунизму. А он и привел к майдану.

 

Спец
15 січня 2021 г. (09:46)

Підтримую на 100% . Слуга народу працюй! Не можеш ,хай прийдуть інші. 

Аноним
15 січня 2021 г. (10:15)

Кличешь Петю Порошенко?

Аноним
15 січня 2021 г. (11:12)

Верните нам Порошенко

Аноним
15 січня 2021 г. (12:53)

Повоевать захотелось? А то как повестки, так сразу на дно. "Призовут - пойду" Ага, побежите. У Польшу

Аноним
15 січня 2021 г. (11:06)

А может, попробовать через ЗЕ-депутата, попрыгуна, экскандидата в мэры и просто хорошего мальчика Вовы?

Аноним
15 січня 2021 г. (11:51)

К нему - только с вопросами прыжков в высоту, длину и ширину. На столе в Горсовете((

ГОСТЬ
15 січня 2021 г. (11:36)

Помнится. Рудакова уже что - то "поддерживала", результат - нулевой.А это "обращение к Президенту " не более чем попытка переложить на него ответственность за преступления местной власти. Тарифы на воду, тепло, обслуживание домов, вывоз мусора утверждаются решением исполкома, а не правительством или президентом. Да и тарифы на газ и электроэнергию устанавливают местные воротилы. Иначе бы эти тарифы  были едины по всей стране. а не отличались порой процентов на 30 в разных областях.

Аноним
15 січня 2021 г. (12:54)

Его что, поставили президентом, что бы он он народе думал? Все понимают что разыграли классическую комбинацию, где Порох уже своей противной натурой, подлизыванием и жадностью всех достал. И люди выберут даже клоуна, лишь бы не он. Классика!

Аноним
15 січня 2021 г. (12:59)

Потоиу чито народ всегда наивный. Обещают ублюдки закончить войну, люди и голосуют. Вспомните шоколадному п..идара. Закончим за 2 недели. Уже седьмой год идет


Схожі новини: