Кому вигідні зміни в освіті - особиста думка

Переглядів: 1187

28 червня 2020 10:06

Кому вигідні зміни в освіті - особиста думка фото
Юлия ОЛЬХОВСКАЯ, журналист МВ

Особиста думка: «Дурнями легше керувати»

Міносвіти розглядає можливість запровадження часткового дистанційного навчання і наступного навчального року.

Мені пощастило. Моя дитина сама уроки вчить, мабуть, класу з шостого. І (ттт, шоб не зурочити) вона досить самостійна і відповідальна в цьому сенсі. Тож, донька спокійно в зручний для себе час вчила уроки, не мала при цьому вислуховувати виховні моменти якогось «вовочки», на що зазвичай учитель витрачає немало часу на уроці.

А якщо чогось не розуміла, то просто дивилася додаткове відео, хоча і зізнавалася, що з «живими» поясненнями матеріал заходе краще.

А ще вона - інтроверт. Їй у кайф виходити на люди нечасто і спілкуватися тільки з тим, з ким приємно. Тож для нас дистанційне навчання - не проблема.

Але тут є дуже багато «але».

Банально, у нас вдома є Інтернет. І якщо вам смішно, то не варто. Бо в деяких маленьких селах, де є школа і діти, комп з Інтернетом є навіть не в кожного вчителя.

А ще у нас вдома у кожного свій гаджет. Тому черги, кому працювати за компом, немає.

А ще, навіть старшокласники не всі мають навички самостійного навчання. І навіть не половина батьків допомагає дітям з навчанням, чи хоча б контролює процес. Це сумні реалії сучасного життя.

А ще дистанційно вчити первачків - це взагалі дурість. Навчити вчитися - з таким навіть досвідчені педагоги не дуже справляються, що вже говорити про батьків, котрих взагалі-то від праці на час дистанційного навчання не звільняють.

І, бляха, МОН і Кабмін про це не можуть не знати. Вони знають!

І якщо вам здається, що в усьому цьому трешеві, що відбувається з освітою в Україні, логіки немає, то ви помиляєтесь. І переведення на частково дистанційне навчання, і деякі зміни в програмах, на кшталт необов’язкового завчення напам’ять таблиці множення, і зміна правил вступу до вишів, має за мету тільки одне - знизити кількість освічених людей в Україні.

Бо дурнями легше керувати.



Имя:
Ваш комментарий:

Алина С.
28 червня 2020 г. (12:11)

Очень была удивлена, когда в последнем номере МВ увидела материал Юлечки Ольховской, где говорится об окурке в рыбных КОНСЕРВАХ. Все хорошо, вот только в подзаголовке грубейшая ошибка - "В РЫБНОЙ КОНСЕРВЕ оказался...."  Юля, не верю, что это ты так написала. Есть форма "рыбные консервы". Для примера: "В РЫБНЫХ КОНСЕРВАХ обнаружили...." "Консервы" - только множественное число, как, например, "ножницы". Это ведь так легко запомнить!! Обидно за тебя, Юля, и вашу газету. Последнее время читать ее невозможно из-за глупейших ошибок. 

Аноним
28 червня 2020 г. (12:14)

И содержание попроще стало. Практически исчезли аналитические статьи.  Впечатление, что читаешь "Сельсую жизнь".

Аноним
28 червня 2020 г. (12:45)

*сельскую 

Аноним
28 червня 2020 г. (12:48)

Юля, б. л. я. х. а. , как низкопробно Вы пишете. С какой деревни вы прибыли? И да, согласен с предыдущим комментарием! МВ надо переименовать в сельскую жизнь. Очень жаль, что Кумок так уронил авторитет своего издания. 

Аноним
28 червня 2020 г. (13:19)

Я, конечно, учился в школе в те же годы, что и Юлия.

И вижу, как упало качество образования, на примере своих детей.

И ещё умею трёхэтажно материться, и не считаю это зазорным.

А ещё читал МВ с 1990 года, то есть с самого детства, когда там ещё работали журналисты старой школы.

Так вот, они умели выражать всякие эмоции - а в 90-х было, чем повозмущаться, без всякой б л я х и.

Хотелось бы, чтобы журналисты оставляли подобные выражения для своих блогов, а не официального сайта

Аноним
28 червня 2020 г. (13:56)

Ольховская это гремучая смесь майдауна и деревенщины. И этим асе сказано...


Схожі новини: