Где мелитопольский вице-мэр лунные пейзажи нашел

Переглядів: 1340

9 вересня 2019 06:01

Где мелитопольский вице-мэр лунные пейзажи нашел фото
Почти лучнный пейзаж

Город-побратим Мелитополя литовский Кедайняй отмечает день рождения. 

С рабочим визитом - поздравить Кедайняй с 647 Днем города от имени Мелитополя - отправился зам городского головы Сергей Прийма. 

И не зря визит рабочий - вице-мэр не только в торжествах участвует, но и изучает опыт работы города в различных сферах, побывал на градообразующем предприятии  и пр.

Мини-отчеты публикует в соцсети.

"Урочистості з нагоди 647-ої річниці литовського міста-побратима Кедайняй стартували. Традиційний прийом делегацій міст-партнерів з Німеччини, Швеції, Польщі, Естонії, Румунії, Грузії і Білорусі.

Унікальна ручна робота відомої мелітопольської майстрині - Надії Михайлівни Денисюк, заслуженої майстрині народної творчості України - приємно вразила ювілярів і гостей свята.

Зі святом, Кедайняй!"

"Третє за потужністю виробниче підприємство в Литві і основний бюджетонаповнювач міста Кедайняй - завод з виробницва фосфорних добрив і кормових домішок "Ліфоса/Lifosa".

Продажі - 400 млн. євро, виробництво - 800 тис. т. добрив і 200 тис. т. кормових домішок щорічно. 994 співробітника. Це з "плюсів".

З "мінусів" - екологічна ситуація в регіоні. Завод витрачає значний бюджет на природоохоронні заходи. Однак, виробництво є виробництвом.

Побічний продукт виробництва - гіпс."Запаси на майбутнє" - 50 млн. т. гіпсу і 80 м. над рівнем моря - і місячні пейзажі вже сьогодні. Однак, кедайняйці називають їх "литовські Альпи".

"Кедайняй - типовий приклад європейського міста з 647-річною історією. Роками злетів і занепаду. Роками радості і трагізму. Магдебурське право і герб місто отримало в 1590 році.  Храми, синагоги, костели, площа Ринок і приватні будинки 17-го сторіччя буквально наповнюють повітря історією тих віків. Жителі пишаються своїм містом і бережуть його історію. На чергове питання "А скільки років вашому місту?" і мою скромну відповідь "235" один з кедайняйців починає щось шукати в google. Потім показує мені статтю "Античний Мелітополь: факти і легенди" і каже "Вашому місту 2500 років. Ви просто цього ще не зрозуміли".

На моє "Це ж тільки легенди" посміхнулася і промовчав. Може він і правий? Треба оперативно міняти "235" на "2350", поки поліграфічна продукція на День міста ще не запущена.

"Спорткомплекс "Кедайняй Арена". Подарунок місту Кедайняй від заводу "Лифоса". Вартість будівництва - 7 млн. євро. Період будівництва - травень 2012- серпень 2013. Рік - від закладення першого каменю до вручення ключів. Щорічний бюджет спорткомплексу - 152 тис. євро. Персонал - 11 чоловік. Арена розрахована на 3300 відвідувачів. Проведення спортивних і розважальних заходів - біля 150 заходів щорічно. Від міжнародних чемпіонатів до циркових вистав. Національні збірні тренують постійно. Чудова інвестиція і приклад ефективного менеджменту."

 

 

 



Имя:
Ваш комментарий:

гость
9 вересня 2019 г. (08:17)

прима как был конченным так им и остался

Гость
9 вересня 2019 г. (08:53)

Видно хорошей покурил раз лунные пейзажи усмотрел)))

Аноним
9 вересня 2019 г. (09:03)

Ездит за бюджетный деньги. А горожане платят за эти поездки. 


Схожі новини: