Нічний адреналін - «ENCOUNTER»

- Як ти взагалі дізнався про «ENCOUNTER»?

- Три роки тому почув від друзів: «Уявляєш, тобі в Інтернеті дають місії, які ти, бігаючи по місту, виконуєш. Разом з тобою це робить ще не один десяток молодих людей, змагаючись один з одним, хто швидше. Всі місії зашифровані, тобто спочатку ти повинен здогадатися, куди треба бігти і що там робити, що шукати».

Я дуже зацікавився і найближчим часом на власній шкурі відчув всю красу нічного адреналіну.

- Що саме надихає тебе бути автором гри, а не її гравцем?

- Взявши участь у декількох іграх, почав звертати увагу на цікаві об'єкти, виділяти з життя кумедні моменти у спілкуванні з людьми. У дитинстві мені, як і, напевно, будь-якому хлопчиськові, дуже подобалися пригодницькі мультики, книги, кіно. Ще з тих часів тягнеться у мене та жила пристрасті до пригод. А створення гри і є втіленням моєї дитячої мрії. Тому пишу я лише пригодницькі ігри для інших гравців! Написаня гри - це продумування кожної загадки, створення потрібної атмосфери у гравців. Гра повинна визріти ідеями і загадками, настоятися емоціями та видовищем.

- Що потрібно мати для того, щоб взяти участь в одній з ігор?

- Для гри необхідно не менше чотирьох чоловік в команді, комп'ютер з виходом в Інтернет, автомобіль для оперативного пересування по нічному місту, карта Рівного і дешевий мобільний зв'язок усередині команди. Звичайно ж, краще мати, окрім домашнього комп'ютера з Інтернетом, ноутбук у машині з мобільним Інтернетом, а також вихід в Інтернет з мобільних телефонів. Це той мінімум, який необхідний для гри, але загалом організатори таких ігор самі виставляють список потрібних речей для своєї гри.

- Якщо знайшлися бажаючі грати, але у них немає транспорту, що робити в таких випадках? У них є шанси грати?

- Часто буває так, що люди дуже хочуть взяти участь у грі, але у них або немає автомобіля, або команди. Насправді, це не проблема, нехай приходять на передігровий брифінг або відпишуться на форумі. Якщо людина дійсно хоче відчути цей букет емоцій: ніч, швидкість, ліхтарики, кров, розбавлена адреналіном, в очах - іскри драйву, голова замість буденних проблем забита нестандартними загадками, то ми її, напевно, побачимо на форумі з побажанням приєднатися до когось з команд.

«Encounter» - міжнародна система активних міських ігор. У неї грають вже у 16 країнах та більш ніж у 230 містах.

Буквально з англійської слово перекладається як «сутичка».

Вперше гра була проведена у Мінську у 2002 році.

Основна ідея гри полягає у виконанні різноманітних завдань на місцевості за певний час. Виграє команда, що перша розв’язала усі завдання та загадки.