Міцний імунітет та здоровий кишечник: експерти назвали найкорисніший весняний продукт

Переглядів: 134

10 травня 2024 17:03

Міцний імунітет та здоровий кишечник: експерти назвали найкорисніший весняний продукт фото

Ця рослина є одним з найбільш корисних овочів нового сезону

Цей овоч вирощували і цінували як делікатес ще в епоху Стародавнього Єгипту, Риму і Греції. Здавна були помічені лікарські властивості цієї рослини, особливо його молодих пагонів. Спаржа є одним з найбільш ранніх овочів нового сезону: збирати врожай молодих пагонів починають вже в квітні-травні.

Три незаперечні факти:

Аспаргін, один з найцінніших компонентів спаржі, активує виведення з організму токсинів.

Спаржа є джерелом природних пробіотиків, що стимулюють життєдіяльність корисних бактерій в кишечнику. Калорійність спаржі становить 20 ккал на 100 грам продукту.

Міститься у спаржі полісахарид інулін є харчуванням для колоній корисних бактерій, які населяють товстий кишечник, а цинк зміцнює сполучну тканину кишечника і стінок шлунка.

Багата спаржа і на антиоксиданти, що захищають травну систему від негативного впливу.

Також в пагонах спаржі багато рослинного білка і мінеральних солей. Особливо високий вміст солей калію, які сприятливо впливають на стан серцево-судинної, нервової, опорно-рухової систем. Медики цінують овоч за утримання в ньому аспарагіну – речовини, що поліпшує кров'яний тиск, роботу серця і нирок.

Вживайте спаржу у вигляді гарніру або основної страви. Фахівці рекомендують вибирати спаржу з закритими і твердими наконечниками — вважається, що саме в ній більше корисних мікроелементів. Молоді ніжні пагони можна їсти сирими або швидко приготованими на пару, в воді, в духовці або на грилі.

Джерело: "Знай.uа"




Схожі новини: