Сили оборони контролюють 60% Вовчанська, але штурми не припиняються

Переглядів: 163

20 травня 2024 16:33

Сили оборони контролюють 60% Вовчанська, але штурми не припиняються фото

У Харківській ОВА заявили, що ворог не полишає спроб у середині Вовчанська виштовхнути Збройні Сили України з міста

Збройні Сили України приблизно на 60% контролюють Вовчанськ, водночас штурмувати місто ворог не припиняє. Про це заявив заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха в ефірі телемарафону.

Семенуха заявив, що ворог продовжує штурмові дії, в основному зосереджений на напрямках населеного пункту Липці, населеного пункту Вовчанськ і на лівому-правому фланзі міста Вовчанськ. Він розповів, що впродовж 20 травня було декілька прильотів керованих авіабомб по Липцях.

"Ворог не полишає спроб у середині Вовчанська виштовхнути Збройні Сили України з міста. Місто приблизно на 60% контролюють Збройні Сили України, тобто штурми не припиняються", – зазначив він.

Він наголосив, що сьогодні зранку зупинилися бойові дії на Купʼянському напрямку.

"Сьогодні на окремих ділянках Збройні Сили України проводять власні штурмові дії з метою покращення позицій. Ну і безперечно йдуть обстріли прикордоння. Це Богодухівський район, Харківський район, Чугуївський район", – додав Семенуха.

У ніч проти 10 травня росіяни розпочали нову хвилю наступу на Харківському напрямку. Окупанти намагалися прорвати українську лінію оборони під прикриттям бронетехніки. ЗСУ спрямували туди резервні підрозділи.

16 травня росіяни обстріляли одне із сіл Вовчанської громади. Внаслідок атаки поранень зазнали шестеро людей, серед яких начальник Вовчанської МВА.

Станом на 20 травня з прикордоння Харківської області було евакуйовано понад 10 500 людей.

Джерело: Ліга




Схожі новини: