Вважалися безвісти зниклими: працівники запорізького центру встановили 95 людей, чия доля була невідома

Переглядів: 317

27 січня 2024 22:00

Вважалися безвісти зниклими: працівники запорізького центру встановили 95 людей, чия доля була невідома фото

Менше ніж за місяць створений у Запоріжжі Центр з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, встановив 95 людей, які вважалися безвісти зниклими через події війни, з них 28 – особи, які перебувають у полоні.

Про це під час онлайн-конференції «IPC-Південь» повідомила начальниця відділу комунікації ГУНП в Запорізькій області Анна Ткаченко.

«Наразі втрачено зв’язок з 2336 людьми на території Запорізької області. За неповний місяць роботи підрозділу ми отримали 322 телефонних дзвінка і 167 повідомлень від родичів зниклих. Встановлено 95 осіб з числа безвісти зниклих, серед них 28 осіб, які перебувають у полоні», – розповіла речниця поліції Запоріжжя.

Правоохоронці нагадують: якщо втрачено зв’язок з рідними та близькими людьми, які перебували на тимчасово окупованих територіях або беруть участь у захисті нашої держави, за консультацією та координацією подальших дій можна звернутись до Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин за телефоном: +38 095-450-41-86 (наявні месенджери WhatsApp, Telegram, Viber, Signal).

Щоб спростити процедуру встановлення і отримання інформації для родичів зниклих Запорізьким главком Нацполіції було створено Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

У центрі працюють понад 40 співробітників – слідчі, оперативники, регіональний координатор Офісу Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, а також криміналістична лабораторія для швидкісного встановлення ДНК-профілю людини.

В тему

У Запоріжжі правоохоронці провели зустріч з родинами зниклих безвісти та військовополонених

Під час заходу поліцейські, співробітники СБУ, керівник Східного регіонального центру з питань поводження з військовополоненими, представник Уповноваженого ВРУ з прав людини області та головний спеціаліст Управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, МВС розповіли громадянам про специфіку роботи новоствореного Центру з розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, окреслили шляхи взаємодії з відповідальними структурами та нагадали про алгоритм дій у разі втрати зв’язку з рідними

Наприкінці зустрічі присутні у індивідуальному порядку отримали консультації від представників відомчих структур щодо конкретних проблемних питань з пошуку рідних

Якщо близька вам людина потрапила у полон або зникла безвісти, звертайтесь за допомогою  на гарячу лінію Центру БЗО: 095-450-41-86


 




Схожі новини: