Подбали військові: запорізькі лікарі отримали одяг для роботи навіть в умовах радіаційного забруднення

Переглядів: 604

17 липня 2023 21:58

Подбали військові: запорізькі лікарі отримали одяг для роботи навіть в умовах радіаційного забруднення фото

Лікарі Запорізької обласної дитячої лікарні отримали високоякісні медичні захисні та ізоляційні халати, хірургічні та захисні маски, спеціалізовані медичні захисні головні убори. 

Допомогу медикам надано в межах цивільно-військового співробітництва. Гуманітарний вантаж переданий в Україну іноземними партнерами в межах реалізації положень меморандуму про співпрацю  з Командуванням Об’єднаних Сил ЗС України. Про це повідомив керівник гуманітарних програм Командування Об'єднаних сил Борис Кутовий.

- Лікарі отримали комплекти захисного та ізоляційного одягу, який відповідає найвищим стандартам, дозволяє працювати в будь-якихумовах, навіть в умовах радіаційного забруднення навколишнього середовища. І це важливо, бо лікарі завжди мають бути готовими надавати медичну допомогу, – наголосив Юрій Борзенко, директор лікарні, до якої військові передали гуманітарний вантаж.

За словами Юрія Вікторовича, лікарня співпрацює з військовими вже понад 7 років – майже з самого початку агресії рф проти України. 

- Тоді бойові дії точилися на Донбасі і за ініціативою Сергія Івановича Наєва до нашої лікарні військові доправляли на лікування поранених та важко хворих дітей з лінії зіткнення. Ця співпраця продовжується і сьогодні. Наразі наші військові захищають нас не тільки фізично, але й морально, - підкреслив Юрій Борзенко. 

Захисний медичний одяг відповідає найвищим міжнародним стандартам, захищає поверхню тіла та дихальні шляхи, запобігає поширенюя інфекцій, дозволяє ефективно працювати в умовах підвищеної складності.

- Наразі гуманітарні програми, впроваджені в межах цивільно-військового співробітництва за ініціативою Командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєвапродовжуються. Разом переможемо! - підкреслив керівник гуманітарних програм Командування Об'єднаних сил Борис Кутовий.

Як написав на своїй фейсбук-сторінці Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, у межах цивільно-військового співробітництва медикам Запоріжжя передано понад 47 тисяч комплектів захисного медичного одягу: халати медичні захисні, халати медичні ізоляційні, медичні маски хірургічні, медичні маски захисні, захисні медичні шапочки-берети.




Схожі новини: