В Мелитополе станет больше блокпостов

Переглядів: 1282

27 травня 2021 15:08

В Мелитополе станет больше блокпостов фото

Депутаты областного совета обратятся к президенту и Кабмину с просьбой увеличить финансирование теробороны. Ведь Запорожская область, если что, прямо на пути российских войск.

Вот как аргументируют обращение депутаты:

Сьомий рік на сході України триває російсько-українська війна. Російська Федерація окупувала частину української землі, анексувала Крим, де поставила своїх ватажків будувати «русскій мір» на українських територіях. Сьомий рік наші захисники гинуть від ворога, і весь цивілізований світ визнає, що українських солдат вбивають саме російські військові.

Наприкінці квітня цього року Росія почала масово перекидати свої війська до кордонів з Україною і в анексований Крим. Понад 150 тисяч кадрових військових, підкріплених технікою, демонстрували всьому світові готовність до наступу.

І хоча зрештою Росія заявила про відвід, фактично її присутність на кордоні з Україною не зменшується, адже станом на середину травня знову зафіксовано скупчення військ агресора.

Ці факти призвели до значного зростання напруги не тільки на передовій, а й на прифронтових територіях.

У разі ескалації на фронті та реалізації Росією плану вторгнення до України Запорізька область однією з перших потрапить в зону активних бойових дій. Наш регіон межує з Донецькою областю, де йде повномасштабна війна, має морський кордон із Російською Федерацією, через Запорізьку область пролягає пряма дорога до анексованого Криму: автомобільний шлях міжнародного значення E-105 Харків – Сімферополь та автомобільний шлях міжнародного значення М-14 Одеса – Мелітополь – пункт пропуску Новоазовськ (РФ).

Окрім цього, на нашій території розташовані Запорізька атомна електростанція, стратегічні висоти у Василівському районі, через Мелітопольський район проходять вузли, які регулюють подачу питної поди до Криму.

Все це підтверджує, що Запорізька область як прифронтовий регіон розташована в зоні підвищеного ризику"

В общем, Мелитополя это касается в большей степени.

Так что, если обращение будет поддержано, блокпостов станет больше и у нас.

Текст обращения опубликован в проектах решений сессии областного совета.

Депутаты хотят потребовать:

- увеличить количество блокпостов в Запорожской области – в пунктах, через которые будет проходить вероятное вторжение российских войск;

-  существенно усилить меры по развитию подразделений территориальной обороны;

- увеличить расходные части бюджетов всех уровней для усиления обороноспособности области;

- организовать активную информационную кампанию по противодействию сепаратизму и поддержке военно-патриотического воспитания населения.




Схожі новини: