Дошкільнята колядували та щедрували віртуально: коронавірус не завадив

Переглядів: 1068

15 січня 2021 16:50

Дошкільнята колядували та щедрували віртуально: коронавірус не завадив фото
Фото надані дитячим садочком

У мелітопольському дитячому садочку № 41 «Барвінок» пройшов яскравий та гучний фестиваль колядок та щедрівок. Навіть пандемія не змогла зіпсувати свято. Врахувавши всі карантинні вимоги, вихователі, діти та батьки знайшли спосіб вшанувати народні традиції та гарно провести час.

Як розповідає вихователь-методист садочка Людмила Трифонова, проведення фестивалю колядок і щедрівок уже стало гарною традицією дошкільного закладу. Вже сьомий рік поспіль вихованці «Барвінка» збираються, щоб разом заколядувати, поспілкуватися і відчути дух Різдва, взаєморозуміння та гармонії.

Зазвичай гостинно приймають колядників та щедрувальників вихованці старшої групи садочку, влаштовуючи справжнє свято з піснями, таночками та обов’язковими гостинцями. Цьогоріч через посилення карантинних обмежень святкове дійство було організовано інакше, довелося частково застосувати онлайн-формат.

Як і годиться, у святковій музичній залі господарювали вихованці старшої групи. А от гості колядували та щедрували через імпровізоване віконце - інтерактивну дошку.

"Барвінчата" усіх груп залюбки вчили колядки і щедрівки, приміряли святкове вбрання, носили Різдвяну зірку. Усі колядки та щедрівки, що їх діти співали у садочку і вдома, дорослі записали на відео. Тож коли вихованці групи старшого дошкільного віку чекали на гостей, до них завітало майже 50 маленьких і дорослих колядників та щедрувальників, хай  і віртуально.

 

Старші ж дошкільнята і колядували, і щедрували, і віншували, і пригощалися смаколиками. Родзинкою дійства стала колядка у виконанні золотого голосочка «Барвінка» Насті Симоненко та жартівливий танок дівчаток-господарочок.

- Ми не маємо права, забувати свої традиції, та ще й такі чудові, -  впевнена Галина Данченко, вихователька садочка, господиня фестивалю. - Маємо надію, що попри складні обставини, які склались не тільки в Україні, а в усьому світі, наш  фестиваль надихне і покращить настрій, а  почуття Різдвяного дива запанує у серцях кожного, об’єднавши усіх в одну велику дружню родину.

Фото, відео надані дитячим садочком



Имя:
Ваш комментарий:

Флавио007
15 січня 2021 г. (18:19)

Ну, ладно, вышиванки. Но зачем эта западенская хренотень на палке? Не наше это!

Мелитопольских детей зомбируют, хотят сделать нео-галичанами.


Схожі новини: