Вчителька з Мелітополя в десятці найкращих на Global Teacher Prize Ukraine 2019

Переглядів: 1306

1 вересня 2019 08:39

Вчителька з Мелітополя в десятці найкращих на Global Teacher Prize Ukraine 2019 фото
наталья кидалова

Оголошено ТОП-10 кращих на Global Teacher Prize Ukraine 2019. В десятці і вчителька з Мелітополя

Наталя Кідалова  – учителька англійської мови, української мови та літератури в місті Мелітополь Запорізької області, для якої найбільшим показником успішності учнів є те, що хлопці та дівчата починають вірити в себе, знаходять своє покликання й навчаються дружити і спілкуватися, не відмовляючись від власної точки зору, - повідомляють організатори конкурса.

Впевнена в собі вчителька не зупиняється ніколи, як результат – вони разом із учнями виграли Smart-клас і отримали 30 планшетів, інтерактивну дошку, 15 комп’ютерів , 10 ноутбуків, спортмайданчик “Клич друзів – граймо разом!” від Фонду Кличко, а ще кілька грантів на проведення тренінгів, профорієнтаційної “Живої бібліотеки”.

Чотири роки пані Наталя координує роботу дебатного клубу на волонтерських засадах. Її учні – випускники програми обміну FLEX, вони навчаються за кордоном, вступають до Української Академії Лідерства, стають успішними фотографинями і дизайнерами інтер’єрів, патологоанатомами і вчительками, зварювальниками і юристками. Вони помиляються, вступаючи не на ту спеціальність, стають волонтерами, подорожують, шукають себе та своє покликання, пробують знову – у них виходить і не дуже. Учні пані Наталі розповідають про свої новини й успіхи їй за кавою/чаєм/лимонадом, разом вони сміються і радіють, сподіваються і вірять, розлучаються і знову зустрічаються, аби поділитися життям.

Іще 15 років тому натхненна вчителька стала на доріжку незвичного навчання. Уже тоді її учні замість розповіді на пам’ять поезії Шевченка могли читати реп. Хлопець Микола, який мав прояви дисграфії у поєднанні з надзвичайними художніми здібностями, замість письмового твору здавав виготовлений власноруч макет. Зараз вони читають власні твори в темряві, підсвічуючи собі кишеньковим ліхтариком, проводять уроки-паради мильних бульбашок або приготування філологічної піци (справжньої!).

Пані Наталя – це поєднання аномальної допитливості, креативності та непосидючості з гіпервідповідальністю та вмінням досягати цілей :
випускниця Програми обміну США SUSI Інститут Американістики “Доступність та справедливість в освіті та суспільстві США”;
експертка інституційного аудиту пілотування критеріїв, інструментів та індикаторів якості освіти Державної служби якості освіти;
спікерка вебінарів, зокрема міжнародних;
співавторка онлайн-курсу “Розвиток громадянських компетентностей”.

Зараз вона не тільки вчителька в школі, а й тренерка і координаторка Південного хабу Всеукраїнської програми підтримки освітніх реформ “Демократична школа”. Вона допомагає покращувати рівень викладання серед колег своєї школи і шкіл міста та України. Вона охоче ділиться методичними лайфхаками й новинками з колегами на семінарах, тренінгах, конференціях, майстер-класах, вебінарах міського, регіонального, державного та міжнародного рівнів (за останні 3 роки таких подій було 57).

Наталя Кідалова вірить у співпрацю, а робити те, у що віриш – це задоволення!
“А ще вірю в теорію великої мети і мистецтво маленьких кроків: такі заходи і є кроками щодо обміну досвідом, вибору найоптимальнішого й імплементації в практику з подальшим обговоренням і рефлексією”.

 



Имя:
Ваш комментарий:

Аноним
1 вересня 2019 г. (19:24)

Пані Наталя – це поєднання аномальної непосидючості!!!!!!!


Схожі новини: