Мелітопольці пішки пройшли 44 км з молитвами за мир

Переглядів: 1263

5 серпня 2019 15:15

Мелітопольці пішки пройшли 44 км з молитвами за мир фото
Шлях вірян пролягав через ряд сіл Мелітопольського району

Дев’ятий рік поспіль з Мелітополя до Снігурівки (Токмацький район) вирушає Проща. Цього разу парафіяни української греко-католицької церкви Пресвятої Богородиці до Снігурівського храму Пророка Іллі (44 км!) крокували у супроводі гостей з Чехії, Словаччини та багатьох регіонів України.

Як розповіла учасниця і один із організаторів Прощі Надія Дребот, усього до події доєдналися близько 150 мирян. Усіх їх об’єднала молитва за молодь України і Божий мир у всій державі.

- Проща - це дуже потужна молитовна хода, - говорить Надія. – Усі ми розуміємо, що є Бог і є нечистий дух. Звичайно, що боротьба між ними зазвичай дуже велика. Але цього разу люди, які йшли у Прощі, були настільки з’єднані духовно, що нечистому було непереливки.

На наших теренах взагалі немає подій, подібних Прощі. Тому її впевнено можна назвати унікальною. Вона дає потужній імпульс для зміни ситуації в нашому регіоні і Україні в цілому, вважають прочани.

Долучилися до Прощі цього року різні спільноти: сім’я священика з Львівщини привезла з собою 22 дітей. Вони після Прощі одразу поїхали відпочивати до моря. З Чехії та Словаччини долучилися меценати, які допомагають церкві годувати безхатченків Мелітополя та утримувати два будинки милосердя в Лазурному та Нижніх Сірогозах на Херсонщині.

Шлях вірян пролягав через ряд сіл Мелітопольського, а далі - Токмацького району. У Терпінні всі охочі освіжилися біля цілющих джерел, ночівля була організована у с. Орлово.  

Другий день Прощі розпочався з молебню. А далі прочанські дороги повели до Снігурівки, де на людей  чекала Мати Божа Марія Сніжна. Музичний виступ семінаристів згуртував увечері усіх учасників Прощі.

Фото Надії Дребот



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: