Мелитопольцы пишут премьер-министру из-за парка

Просмотров: 1937
20 жовтня 2020 19:56

Проректор МГПУ им. Б. Хмельницкого Елена Арабаджи подготовила обращение к премьер-министру Денису Шмыгалю. В письме педагог и жительница Мелитополя поднимает тему переименования парка культуры и отдыха им. Горького.

Напомним, что не так давно Кабмин очередным решением дал мелитопольскому парку название «Новоалександровский». Название решили изменить в связи с декоммунизацией.

При этом многие горожане считают, что наш парк должен быть им. Ивана Алексеева. Именно этот человек в свое время стал основателем главной зеленой зоны Мелитополя.

Текст письма, обнародованный Е. Арабаджи в группе «Мелитополь.ua», прилагаем. 

Шановний пане Денисе!
Великою несподіванкою для громади міста Мелітополя Запорізької області виявилося рішення Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 р. № 951-2020-п про перейменування парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Парк ім. Горького» на «Парк Новоолександрівський».
У межах декомунізації краєзнавці Мелітополя пропонували перейменувати «Парк ім. Горького» на «Парк ім. Івана Алексєєва» на честь визначного мешканця міста, який є засновником цього улюбленого всіма городянами місця відпочинку й дозвілля. Цю пропозицію підтримала значна більшість мешканців Мелітополя, адже Іван Олександрович Алексєєв все своє життя займався озелененням степової зони України. Працюючи головним лісничим Старобердянського лісництва, у 1926 році він розробив проєкт Парку культури та відпочинку в Мелітополі, став керівником його створення. Іван Олександрович доклав значних особистих зусиль задля розбудови парку (надавав саджанці з лісництва, вирощував декоративні та цінні породи дерев тощо). За заслуги в озелененні міста був нагороджений медаллю «За доблесну працю».
Мешканцям Мелітополя, на жаль, не відома та не зрозуміла аргументація рішення Кабінету Міністрів України щодо перейменування «Парку ім. Горького» на «Парк Новоолександрівський», тому звертаємося до Вас із проханням про відновлення історичної пам’яті та справедливості й надання паркові-пам’ятці садово-паркового мистецтва в місті Мелітополі Запорізької області «імені Івана Алексєєва».
З повагою – Олена Арабаджи, Заслужений працівник України, проректор Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького.

В посте Е. Арабаджи просит также поддержать ее инициативу – указать в комментариях ФИО и место работы для указания в письме. Со вчерашнего дня инициативу переименования поддержало 30 горожан.  




Похожие новости: