Життя - це театр!

Образ мистецтва

Школа-театр «Образ» у Києві - одна з багатьох філій шкіл акторської майстерності по всій Україні і Росії. Тут дітей та дорослих будь-якого віку навчають мистецтву сцени. Ми поспілкувалися з тренером та викладачем Київської філії, Наталкою Штуль.

Вона розповіла, що заняття у школі проводяться для кожного учня дев’ять місяців. За цей час він бере участь у тренінгах, займається театральним та ораторським мистецтвом. Кожного місяця у школі проводяться покази, відкриті заняття на сцені перед глядачами. Наприкінці дев’ятого місяця учні готують цілий спектакль. Це своєрідний екзамен, де всі показують, на що здатні.

Під час щомісячних показів учні вживаються в різні ролі: старих людей, маленьких діток, міліціонерів, реперів. Беруть участь у музичних номерах, читають монологи.

Театру всі віки покірні

«Чи навчаються у вас школярі? - запитали ми у Наталки. «Так, - відповіла вона. - Вік учнів не важливий. Головне - бажання вчитися, розвивати свої природні можливості, таланти».

Під час навчання у школі «Образ» майбутні актори працюють над тілом та голосом, вчаться входити у спеціальний творчий стан і не боятися сцени. Готуючись до фінального спектаклю на професійній сцені, вивчають монологи та діалоги, працюють у парах.

Окрім курсу «Акторська майстерність», учні школи можуть пройти тренінги для підвищення самооцінки, оволодіти вмінням виступати перед аудиторією (ораторське мистецтво). Для тих, хто хоче почуватися впевненим та легко розмовляти з незнайомими людьми, є спеціальний тренінг «Ігри на вулиці».

Після закінчення одного циклу навчання (9 місяців) учні отримують сертифікати. Але це ще не кінець - усі бажаючі можуть продовжувати навчатись у школі. Звичайно, диплом - це не головне. Головне - безцінний досвід, практика, впевненість у своїх силах. Ось що дає школа «Образ» своїм учням.

Поки що в Україні таких шкіл всього три: в Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі. Але згодом планується відкриття філій у всіх великих містах.