Названо найсмачніше і найкорисніше вино, яке знижує рівень "поганого" холестерину

Переглядів: 209

24 травня 2024 23:30

Названо найсмачніше і найкорисніше вино, яке знижує рівень поганого холестерину фото

Червоне вино вважається кориснішим для здоров'я людини, бо містить поліфеноли й таніни, які виводять "поганий" холестерин із нашого організму.

Експерти рекомендують усім, хто любить вино, вибирати саме червоне вино, яке позитивно впливає на серцево-судинну систему завдяки вмісту антиоксидантних сполук. Втім, є інші види вина, які також добре сприймаються нашим організмом. Розповідаємо, які вина найкорисніші і що впливає на їхній смак.

Яке вино вважається найкориснішим: види напоїв

Фахівці рекомендують три сорти вина, які є найкориснішими для організму людини. Це червоні вина, помаранчеві та бурштинові. Останні два виготовляються з білих сортів винограду і також позитивно впливають на загальне самопочуття людини.

Щоб повністю розкрилися смак і користь напоїв, їх треба попередньо охолодити. Прості білі вина сомельє рекомендують охолоджувати до 10 градусів, а ті, що мають складний букет, наприклад, із додаванням трав чи фруктових нот, варто охолоджувати до 12-14 градусів. Червоні сорти вина також треба охолоджувати до 14-15 градусів.

Що впливає на смак і користь вина, окрім температури

Посуд. Для білого й червоного вина найкращим буде тюльпаноподібний келих об’ємом до 560 мл із тонкого скла. Такий посуд максимально розкриє смак, колір та аромат напою.

Термін придатності. Молоде червоне вино має більш темний і насичений колір — що світліше червоне вино, то більше часу витримано напій. А з білим вином навпаки – молоде вино має світло-солом’яний колір, а з віком напій стає золотистим чи бурштиновим. Експерти зазначають, що більшість вин розраховані на термін вживання упродовж 3-5 років, а деякі сорти живуть до 100. Такі напої відносяться до дорогих колекційних, які не призначені для масового вживання.  

Час доби. Якщо пити вино у першій половині дня, то смак напою відчувається яскравіше. Це пов’язано з активністю мозку, яка до обіду є досить високою, тому наші смакові рецептори більш чутливі.

Настрій людини. Можна пити одне й те саме вино в різних компаніях, у різний час та пору року, і воно буде мати різний вплив на наш організм. Все залежить від настрою, місця, людей та емоційного стану.

Джерело: ТСН

 




Схожі новини: