І до м’яса, і до риби. 10 вин від українських виробників, які можна подати до страв на грилі - радить сомельє
22 квітня 2024 21:05

Напередодні Великодня постає питання про те, які страви приготувати на святковий стіл. І навіть якщо ви вирішили обмежитися барбекю на природі чи приготувати шашлик, варто підібрати до головної страви яскраве та цікаве вино, що її супроводжуватиме.
NV Food запитали в українського сомельє Богдана Панчука про те, які українські вина найкраще пасуватимуть до страв із м’яса та риби, приготованих на вогні. Пан Богдан порадив 10 локальних вин різного цінового сегменту, щоб ви могли обрати варіант, який найбільше підійде, та святкувати Великдень з радістю.
До свинини
Chateau Pinot Pinot Noir
Яскраве, гармонійне та елегантне вино стане чудовим доповненням до страв з свинини. Зверніть увагу, що вино сухе. Chateau Pinot — сімейна виноробня повного циклу від виноградника до пляшки. Виноробня розташована на півдні Одеської області.
Odesos Cabernet Sauvignon Bourbon Edition, червоне сухе
Неймовірно цікавий експеримент поєднання аромату Каберне та бочок з-під бурбону, створений виноробнею Odesos. Це вино можна смакувати годинами, в доповнені з стравами на грилі зі свинини.
Оберіть українські вина до Великодня / Фото: Unsplash/Howard Bouchevereau
До яловичини
Leleka Wines Odesa Black
Витончене та дуже ніжне червоне сухе вино, що виготовлене з сорту винограду Одеський Чорний. Його смак насичений, зі зрілими танінами, з тонами в’ялених фруктів, приємним плодовим посмаком. У ароматі нотки пасльону і шоколаду. Воно ідеально підійде до страв з яловичини.
Shabo Grande Reserve Каберне-Мерло
Гармонійне, шляхетне вино, де Каберне та Мерло доповнюють одне одного. Воно витримане в дубових бариках не менше дев’яти місяців. Буде ідеальним доповненням до страв з яловичини та витриманих сирів.
Оберіть вино до риби чи м'яса на грилі від українських виноробів / Фото: Unsplash/ Caroline Attwood
До баранини
Villa Tinta Cabernet
Винарня «Винхол Оксамитне» була заснована 1998 року в с. Оксамитне Болградського району Одеської області. Насичене, повнотіле, танінне вино з сорту винограду Каберне Совіньйон буде чудовим доповненням до баранини на хоспері.
Saperavi Grande Vallee
Потужне, глибоко насичене вино з сорту Сапераві стане гармонійним перингом до баранини або каре ягняти в ягідному соусі. Вино витримано не менше 6 місяців в дубових бочках з французького дубу. В ароматі - ноти ожини, гранату, вишні та шоколаду. Має м’які таніни, помірно-невисоку кислотність та смак з відтінком сухофруктів.
Червоне вино краще обрати до м'яса, а біле - до риби / Фото: Unsplash/Tim Collins
До птиці
Leleka Wines Sukholymans`kyi
Ароматне, яскраве, біле сухе вино зі збалансованою кислотністю з українського сорту винограду Сухолиманський здивує витонченою структурою та стане справжньою насолодою у поєднанні зі стравами з птиці
Father’s Wine Рожевий квадрат
Улюбленець багатьох поціновувачів в Україні та за іі межами, це вино захоплює гармонійною кислотністю та ароматами полуниці, малини та барбарису. Буде смачним доповненням до страв та паштетів з птиці.
Подавайте вина до страв та створюйте неперевершені поєднання / Фото: Unsplash/Louis Hansel
До риби
Beykush Winery Фантазія Альбаріньйо
Вино з унікального для України сорту винограду Альбаріньйо, має ноти абрикосу з мускатними нюансами, ідеально поєднається з чорноморською камбалою та іншими стравами з морської та річкової риби.
Graevo Цитронний Магарача
Це біле сухе вино здивувало багатьох поціновувачів. Воно виготовлене з автохтонного сорту винограду. Відповідно до назви має аромати цитрусів та тропічних фруктів з збалансованою кислотністю. Гастрономічне та гарно смакуватиме з морепродуктами та різноманітною рибою, а також м’якими сирами з білою цвіллю.