Все знищено: на Запоріжжі внаслідок ворожого обстрілу сталася пожежа в будівлі редакції газети

Переглядів: 171

3 травня 2024 19:30

Все знищено: на Запоріжжі внаслідок ворожого  обстрілу сталася пожежа в будівлі редакції газети  фото

2 травня вночі від російського обстрілу сталася пожежа в будівлі, де кілька десятиліть знаходилася редакція оріхівської місцевої газети "Трудова слава". Все майно, що мала редакція, знищено.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

"Висловлюю повну солідарність нашій колезі, головній редакторці газети Світлані Карпенко.

Зараз прифронтова газета "Трудова слава" - це потужний символ спротиву окупантам! Світлана евакуювалася до міста Запоріжжя, там за підтримки Національної спілки журналістів України (НСЖУ) видрукувала рік тому перший випуск своєї відродженої газети.

І наразі за підтримки наших міжнародних партнерів газета стабільно виходить, а пані Світлана у бронежилеті в супроводі Героїв із Головногое управління ДСНС України у Запорізькій області доставляє наклад землякам. Жителі Оріхова, які живуть у підвалах та прихистках, без електрики і комунікацій, мають постійний доступ до інформації, - написав очільник НСЖУ.

За повідомленням прес-служби ГУ ДСНС України в Запорізькій області, надзвичайники оперативно ліквідували пожежу на загальній площі 200 кв.м. Жертв та постраждалих немає.

"На цих фото від надзвичайників (спасибі Анна Логвиненко та Юлия Барышева) - оперативні зйомки поруйнованої редакції. А також додаю фотографії, які зробив наш колега, авторитетний фронтовий фотокореспондент Андрій Андрієнко.

У березні 2023 року я особисто з пані Світланою відвідував Оріхів, спілкувався з мешканцями, які дякували за гуманітарну допомогу, але просили дати доступ до інформації. Саме після того візиту ми відродили газету...

Окупанти можуть випалити приміщення, майно. Але цим вони лише загартовують опір журналістів ворогові.  Журналісти важливі!

PS. Неймовірна подяка нашим партнерам - IRMI, International Institute for Regional Media and Information Fondation Hirondelle - за стійку підтримку незламної газети незламного Оріхова!, - зазначив СЕргій Томіленко.




Схожі новини: