Сі прибув із візитом до Угорщини. Орбан з дружиною зустріли його в аеропорту

Переглядів: 127

9 травня 2024 10:40

Сі прибув із візитом до Угорщини. Орбан з дружиною зустріли його в аеропорту фото

Це перший державний візит Сі до Угорщини

Китайський лідер Сі Цзіньпін 9 травня прибув до Угорщини в межах європейського турне, в аеропорту його зустрів прем'єр країни Віктор Орбан з дружиною.

Як зазначає видання, це перший державний візит Сі до Угорщини, він відбувся у 75-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

У 1947 році Угорщина встановила дипломатичні відносини з Китаєм, у 2017-му двосторонні відносини піднялися до рівня всеосяжного стратегічного партнерства.

Орбан прагне посилити економічні зв’язки з Китаєм, зокрема — розширити участь Угорщини в ініціативі Сі "Один пояс, один шлях", заявив депутат угорського парламенту Гергей Гуляш. Окрім того, за його словами, у планах - модернізація залізниць й фінансування нового нафтопроводу, що з'єднує її з Сербією.

Раніше міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомляв, що під час візиту Сі Будапешт планує укласти з Пекіном щонайменше 16 угод.

5 травня 2024 року вперше за останні п’ять років голова КНР прибув до Франції. До цього видання Bloomberg писало, що президент Франції Макрон прагне поглибити свій особистий зв’язок із Сі, зокрема задля того, аби він вплинув на Путіна щодо війни в Україні.

Голова Єврокомісії після зустрічі з очільником КНР заявила, що члени ЄС розраховують, що Пекін використає свій вплив на Москву щодо завершення війни проти України, а також і надалі запобігатиме російським ядерним погрозам.

Джерело: Ліга

 




Схожі новини: