"Скажіть, що це неправда": на війні загинув відомий тренер-викладач із Запоріжжя

Переглядів: 203

20 травня 2024 00:30

Скажіть, що це неправда: на війні загинув відомий тренер-викладач із Запоріжжя фото

Увечері 18 травня стало відомо, що на фронті загинув запоріжець  Василь Прокопенко.

До повномасштабної війни він був тренером-викладачем дитячо-юнацької спортивної школи «СПАС» - осередку “Спас - ВИХОР”, керівником Театру Козацького Бою "Запорозький Спас".

Навчав дітей бути справжніми козаками і козачками.  "Козак – лицар духу і честі, охоронець рідної землі, історичної пам’яті народу і національної культури.  Все навколо його, всьому він дає лад і оберег. Мрія козака – показачити всю Україну, щоб горіла земля під ногами тих, хто зазіхне на її волю", - зазначається на сайті осередку.

Після початку збройної агресії рф Василь Прокопенко пішов у ЗСУ, був офіцером Запорізької 110 бригади територіальної оборони.

«Скажіть, що це неправда. Василь Прокопенко, ти був найкращим козаком, щирим патріотом, хоробрим захисником, надійним партнером… який завжди поруч… пишаємося тобою, Герою, безмежна вдячність та вічна світла пам’ять, друже, схиляємо голови», - написала керівниця Запорізької обласної філармонії Ірина Конарева.

Знайомі та друзі згадують Василя, як світлу, позитивну, безкорисливу і безвідмовну людину. Хлопець був справжнім патріотом України.

“Ти був справжнім козаком, мужнім воїном, патріотом України, прекрасним тренером, мудрим вчителем. Тепер ти у Перуновому війську боронитимеш рідну землю з небес…

Василю, Василечку… рідна наша душа, наш «живий вогонь». Більше всього хочеться почути, що це не правда і що це якась страшна помилка…

Василь Прокопенко, більш світлої, позитивної, безкорисливої і безвідмовної людини ми не знали…

Козаки і козачки з Вінницького Козацького полку імені Івана Богуна, наш фестиваль “Живий Вогонь” - втратили вірного друга, надійного побратима і однодумця, хранителя «живого вогню»…

Як же тепер без тебе? Без твоїх емоційних виступів, без твого чіткого керівництва в «Лава на лаві»? Хто тепер завзято висікатиме живу іскру?

Честь була тебе знати, бути поряд з тобою в цьому житті! Вічна слава за твої козацькі військові подвиги. Низький уклін тобі за виховання молодого покоління, за патріотів, які продовжать твою справу на цій святій землі. Ти засіяв поле і воно дасть якісний урожай!

Віримо, знаємо, що й цьогоріч твоя душа буде з нами на фестивалі і ми побачимо твій образ у відблисках червоних ящиків наших смолоскипів.

Легких тобі хмаринок, братику… Честь і вічна слава Герою!», — зазначається на сторінці «Живий Вогонь – міжнародний фестиваль звичаєвої культури».

«Не віриться, Господи, йдуть найкращі. Як так? Хай спочиває з миром наш козак Василь — Герой. Царство небесне. Щирі співчуття рідним», - написала майстриня Галина Павлів.

«Це тренер мого старшого сина. Він був майже святий. Працював за копійки. Горів своєю справою. Я завжди посміювався, що він вважає себе козаком. А зараз розумію, що він їм і був», — написав на своїй фб-сторінці Arkady Sladkoff.

Вічна пам’ять патріоту України...




Схожі новини: