У Запоріжжі п'ять років в'язниці отримав ексміліціонер, який хотів вступити до ПВК “Вагнер"

Переглядів: 174

11 квітня 2024 13:20

У Запоріжжі пять років вязниці отримав ексміліціонер, який хотів вступити до ПВК “Вагнер фото

Колишній правоохоронець розповсюджував проросійську пропаганду і планував виїхати в окупований Мелітополь для вступу у незаконні збройні формування.

За матеріалами Служби безпеки до реального терміну ув’язнення засуджено ще одного ворожого поплічника, якого було затримано у травні 2023 року під час контрдиверсійних заходів у Запоріжжі.

Ним виявився колишній правоохоронець, якого у 2009 році було звільнено з органів МВС України за корупцію. Про це повідомляється на сайті ЗОДА.

З початком широкомасштабного вторгнення він підтримав збройну агресію рф проти України, категорично заперечував військові злочини агресора та підтримував незаконне «приєднання» до росії тимчасово окупованих територій нашої держави.

У забороненій соцмережі «Вконтакте» зловмисник розгорнув антиукраїнську діяльність.

Він створив інтернет-групу з аудиторією у понад 3,5 тисячі підписників.

У своїх публікаціях під вигаданим іменем фігурант активно поширював дописи, в яких героїзував «вагнерівців» та їхнього ватажка – Пригожина.

Під впливом російської пропаганди зловмисник почав підшукувати можливість влаштуватись до ПВК «вагнер». З цією метою він хотів таємно виїхати з підконтрольної Україні території до тимчасово окупованого Мелітополя, та вступити до лав «вагнерівців».

Для цього зловмисник вийшов «на зв’язок» зі своїми колишніми колегами-зрадниками, які вступили до так званого «управління мвс рф» у захопленій частині регіону.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.

 




Схожі новини: