Запорізькі поліцейські викрили чоловіка, який розробляв та продавав шкідливе програмне забезпечення

Переглядів: 140

25 квітня 2024 10:22

Запорізькі поліцейські викрили чоловіка, який розробляв та продавав шкідливе програмне забезпечення фото

21-річний молодик розробляв та продавав файли, за допомогою яких хакери могли несанкціоновано втручатися в роботу чужих комп'ютерів, автоматизованих систем та мереж

Протиправну діяльність жителя сусіднього регіону викрили оперативники управління протидії кіберзлочинам в Запорізькій області разом із слідчими Запорізького райуправлінння поліції.

У процесі моніторингу інтернет-мережі правоохоронці виявили користувача, який в одному із телеграм-каналів здійснював просування бота з продажу «фішингових» скриптів. Використання такого програмного забезпечення призначене для шахрайського заволодіння особистими даними та грошовими коштами інших користувачів. Вказаний онлайн-магазин та представлений в ньому «товар» продавець позиціонував, як особисто створений «продукт», який можуть використовувати хакери, в тому числі і для вчинення кіберзлочинів. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

Поліцейські встановили, особу зловмисника. Ним виявився 21-річний житель сусідньої області.

В оселі фігуранта правоохоронці провели обшук та вилучили комп’ютерну техніку, яку передали на експертні дослідження.

На цей час слідча під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури повідомила зловмиснику про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 361-1 (Створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту, а також розповсюдження або збут шкідливих програмних чи технічних засобів, призначених для несанкціонованого втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України. Підозрюваному може загрожувати до трьох років позбавлення волі. Досудове розслідування триває.




Схожі новини: