Успішно склала іспит: відома запорізька волонтерка вивчилась на водійку великого вантажного автомобіля

Переглядів: 452

5 березня 2024 19:00

Успішно склала іспит: відома запорізька волонтерка вивчилась на водійку великого вантажного автомобіля фото

Українки пройшли безкоштовне навчання та отримали посвідчення водія категорії С у сервісному центрі МВС

Українські жінки почали пересідати за вантажівки. Допомагає їм опанувати нову професію одна зі шведських неприбуткових організацій, яка запустила в нашій країні перший проєкт безкоштовного навчання.

Як повідомляє Головний сервісний центр МВС України, навчальний курс OnTrack надає можливість жінкам отримати професію водійки вантажних автомобілів.

«Програма складається з теоретичної та практичної підготовки. Участь в проєкті беруть жінки, які мають посвідчення водія категорії В та трирічний водійський стаж. Серед них військовослужбовиці, волонтерки та вимушено переміщені особи.

Після завершення навчання учасниці проєкту успішно склали іспити в одному з сервісних центрів МВС столиці та отримали посвідчення водія категорії С.

Серед них і волонтерка Людмила. Жінка успішно склала практичний іспит в сервісному центрі МВС з першої спроби.

«Я часто виїжджаю у складі гуманітарних місій. Відтепер можу сісти за кермо, або підміняти іншого водія в тривалій дорозі. Я пробувала керувати навіть танком, але вантажівкою керувати подобається більше», – розповіла Людмила.

Учасниці навчальної програми переконують, що цей проєкт є дуже актуальним, особливо в умовах сьогодення. Завдяки опануванню нової професії, вони зможуть надалі допомагати та підтримувати не тільки українських військових, а й країну в цілому у цей складний час», - інформує Головний сервісний центр МВС України.

Волонтерка Людмила — це відома запоріжанка, психолог, волонтерка центру “Солдатський привал” Людмила Волтер. Своїми враженнями від навчання вона поділилася на сторінці у Фейсбуці.

Я нарешті повернулась додому і навіть трохи відіспалась... Ще одну особисту Перемогу здобуто!

16 днів насичених кропітким навчанням, нагальними тренінгами, корисними екскурсіями...

16 днів щільного графіку, розрахованого до хвилини...

16 днів особистого виклику і виклику буремного сьогодення...

Так, для мене це був виклик! І я його прийняла.

Ініціатива Reskilling Ukraine від Шведського благодійного фонду Beredskapslyftet за підтримки уряду, бізнесу та неурядових організацій Королівства Швеція, за співпраці Сканія Україна Scania Ukraine, направлений на відбудову економіки України, підтримку жінок України, дотримання гендерної рівності, своєчасності реагування на запити в умовах війни, на підтримку країни, що б'ється за своє існування! Дякую вам від серця!!! Дякую всім, хто долучився до цього неймовірного Проекту!

Програма курсу містила в собі:

  • Практичне керування вантажним авто категорії С;
  • Додаткова навчальна програма з тренерами Scania Україна;
  • Практична робота з тренерами першої допомоги;
  • Коучингова сесія з роботи з суспільними запереченнями і ненасильницької комунікації;
  • Відвідування підприємств і спілкування з тими, хто вже працює водійками вантажного транспорту;
  • Практична сесія з написання правильного резюме;

І, авжеж, тепла компанія однодумців.

16 днів зустрічей, знайомств, роботи, віри, хвилювань, жартів, суперечок, поту, здобутків, відпрацювань, розборів "польотів", міркувань, надії, підтримки, обіймів...

Дякую до неба нашим організаторкам та безпосереднім учасницям цього складного процесу за терпіння, людяність, щирість та наполегливість!

І окрема вдячність дівчатам - учасницям проекту! Ви всі такі різні і всі неперевершені! Дякую кожній з вас за кожен день! За теплі слова, за бурхливі емоції, за доречні поради, за прийняття, за довіру, за віру кожної в кожну, за досвід, за Команду! Я сумуватиму за вами...

Та ми це зробили!!! І ми одні з ПЕРШИХ!

І най день іспиту випив з мене всі соки та нерви, бо приїхати першою на 8.00, а здавати останньою десь на початку 17.00 - це ще той квест з випробуванням для старєнькой дєвочкі... та він, попри все, став для мене Переможним!

Ще один крок зроблено! Ще одна навичка в скарбничку! Ще один напрямок бути корисною! Ще один внесок в нашу спільну Перемогу!

Дякую всім вам, мої невгамовні друзі, що вірите в мене! Донечко, я люблю тебе! Прорвемось, панове! Нам капєц як НАДА!!!

І ще одна невеличка Перемога - я сама їздила Києвом! - написала Людмила Волтер.

Нещодавно МВ повідомляли, що волонтери “Солдатського привалу” доставили військовослужбовцям 37-го батальону величезний вантажний автомобіль DAF.

 




Схожі новини: