"Схеми": Мільярдер Поліщук влаштувався водієм вантажівки, щоб їздити за кордон

Переглядів: 292

14 березня 2024 20:50

Схеми: Мільярдер Поліщук влаштувався водієм вантажівки, щоб їздити за кордон фото

Мільярдер Віктор Поліщук, 47-річний чоловік призовного віку, під час воєнного стану безперешкодно їздив за кордон на, ймовірно, фальшивих підставах. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

У 2022 році він подавався в систему "Шлях" на підставі документів з ознаками підробки про гуманітарну допомогу, а потім влаштувався водієм вантажного транспорту у компанію-перевізника, хоча ніяких вантажів також не доставляв.

У "Шлях" Поліщука внесла Дніпропетровська обласна військова адміністрація за зверненням місцевої громадської організації "Обʼєднання захисту прав підприємців". За цим дозволом Поліщук двічі виїжджав за кордон і жодного разу не привозив гуманітарку.

Коли термін дії "волонтерського" дозволу сплинув, мільярдер влаштувався водієм вантажівки у зареєстрованому в Чернівецькій області ТОВ "Транс-Союс". Водії перевізників зобов'язані перетинати кордон винятково на вантажному транспорті компанії, і Поліщук справді двічі виїжджав за кермом вантажного буса Mercedes Sprinter, але повертався на легковому Mercedes-Benz AMG G63.

Керівник фірми "Транс-Союс" підтвердив, що Поліщук був влаштований в його фірмі як водій вантажівки.

"Був влаштований. Був випробувальний строк. Тепер тяжко знайти нормального водія. В мене було два водії, які виїхали і не хотіли повертатися, кинули машину", – розказав він.

За його словами, Поліщук повинен був перевозити посилки, але не впорався з роботою, тому разом з іншими водіями був звільнений. "Я звільнив їх всіх, тому що вони не робили роботу, як має бути. Я памʼятаю, що вони не позабирали всі посилки, всі передачі", – сказав власник фірми.

"Схеми" намагалися зв'язатися з Поліщуком, але він залишив без відповіді усі запитання.

  • Віктор Поліщук – власник хмарочоса "Гулівер" у Києві (він казав, що будівля йому не належить, але при цьому дав особисту поруку за боргами компанії-власниці на $207 млн) та мережі магазинів "Ельдорадо". Йому також належав банк "Михайлівський", що збанкрутував у 2016 році. 



Схожі новини: