До суду скерували обвинувальний акт відносно бойовиків «днр», які грабували людей на блокпостах у Запорізькій області

Переглядів: 298

1 лютого 2024 12:55

До суду скерували обвинувальний акт відносно бойовиків «днр», які грабували людей на блокпостах у Запорізькій області  фото

Троє обвинувачених на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну вступили до збройних формувань псевдореспубліки та воювали проти Сил оборони України на Запорізькому напрямку.

Під час здійснення контрольно-пропускного режиму на ворожих блокпостах вони погрожували людям зброєю та відбирали гроші. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

У липні 2022 року мешканці Донеччини вступили до лав незаконних збройних формувань та виконували бойові завдання на тимчасово окупованій території Запорізької області. У складі організованої злочинної групи вони систематично вчиняли розбійні напади на громадян, які, евакуюючись, перетинали ворожі блокпости. Зловмисники погрожували потерпілим вогнепальною зброєю та відбирали у них грошові кошти.

У грудні 2023 року на підставі зібраних доказів трьом бойовикам самопроголошеної «днр» слідчі обласної поліції заочно повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.111 (Державна зрада), ч.7 ст.111-1 (Колабораційна діяльність), ч.4 ст.187 (Розбій) та ч.4 ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

30 січня обвинувальний акт відносно злочинців скеровано до суду. Найсуворіша санкція статті передбачає довічне ув’язнення з конфіскацією майна.




Схожі новини: