Посадіть ці квіти восени – і отримаєте квітучий сад уже ранньою весною

Переглядів: 512

27 вересня 2023 19:00

Посадіть ці квіти восени – і отримаєте квітучий сад уже ранньою весною фото

Які квіти краще садити восени: переваги осіннього садіння, які ще рослини можна садити у вересні.

Пізній осінній посів квітів на зиму має декілька переваг, оскільки такі квіти не вимагають особливого догляду і вже на початку весни порадують своїм квітненням. Також у вересні можна висаджувати плодові рослини, які наступної весни порадують господарів своїм урожаєм.

Які переваги осіннього садіння квітів?

  • Не варто ігнорувати можливість осіннього висаджування квітів, оскільки це матиме безліч переваг:
  • Зацвітуть уже на початку весни.
  • Мають стійкість до заморозків і низьких температур.
  • Не потребують особливого догляду: не потрібно морочитися із розсадою.
  • Квіти, висаджені восени, які витримають зимовий холод і не загинуть, зацвітуть на 3 тижні раніше, ніж ті, які висаджені весною.
  • Квіти пізнього осіннього садіння вберуть більше вологи, оскільки їхні корені сидять значно глибше, ніж у молодих весняних рослин.
  • Рослини, які посаджені восени, мають більшу стійкість до хвороб і шкідників.
  • Пізнє садіння квітів забезпечує міцність коренів та активне зростання навесні.

Які квіти найкраще садити восени?

Весняні цибулинні квіти. Тюльпани, нарциси, крокуси, проліски та мускарі. Ці рослини додаватимуть краси та світла до вашого саду навесні, коли інші квіти ще не цвістимуть, оскільки пізнє садіння дає можливість цим квітам раніше зацвісти. Необхідно посадити цибулини квітів на рекомендовану глибину, зазначену на пакуванні, і добре полити. Також можна додати мульчу, щоб краще захистити від холоду.

Жоржини мають різнобарвні яскраві квіти й соковите зелене листя. Якщо їх посадити пізно восени, це допоможе забезпечити зимовий захист для коренів і підготує рослину до активного зростання навесні. Жоржини необхідно садити, частину кореневої системи залишивши над землею, під час висаджування треба добре полити рослину.

Лілії та іриси. Пізнє осіннє садіння допоможе цим квітам активувати свій розвиток і швидке зростання навесні. Вони стануть особливою витонченою прикрасою для вашого саду. Лілії та іриси необхідно посадити на рекомендованій відстані одне від одного і добре полити.

Літні рослини – мальви. Пізнє осіннє садіння мальв перед зимою допоможе рослинам раніше зацвісти навесні. Вони принесуть до саду красу й колір ще на ранній стадії вегетативного періоду. Висівати насіння потрібно на глибину близько 1-2 сантиметрів і добре полити.

Гіацинти, айстри та чорнобривці можна садити протягом місяця і наприкінці. Також цей період підійде для висадження багаторічних квітів: півоній, гортензій, дельфініумів, маргариток і незабудок.

Троянди. Кущі троянд потрібно висаджувати від третьої декади вересня і до середини жовтня, щоб квітка встигла вкоренитися до заморозків. Посаджені на зиму троянди треба в листопаді підгорнути, а на зиму накрити агроволокном.

Що ще можна посадити восени?

Полуниця. Якщо правильно розсадити полуницю і доглядати за нею, то вона краще приживається, ніж весняна, і дасть багатий урожай вже наступного сезону. Садіння полуниці проводиться від початку вересня, але за 20 днів до серйозних заморозків, щоб рослина могла вкоренитися. Садити потрібно в сухий і хмарний день, у місці, яке влітку буде в тіні.

Малина. В середині вересня можна сміливо висаджувати саджанці малини. Тоді вже на початку літа можна буде отримати з них перший урожай. Для садіння потрібно вибрати найміцніші кореневі паростки з великого здорового куща. Висадити малину треба на сонячній ділянці і добре полити. Перед садінням землю потрібно підживити перегноєм.

Салати. Більшість видів салатів і пряних трав не бояться низьких температур і швидко дають урожай. Тому краще їх садити у вересні, щоб уже в жовтні зібрати свіжий урожай. Варто зауважити, що перед садінням салатів ґрунт треба добре підживити, бо вони швидко всмоктують поживні речовини. У вересні можна садити: мікрозелень гороху, яка дозріє через 20 днів; листову гірчицю, що дозріває через 3 тижні; крес-салат можна буде їсти через 15 днів; руколу, шпинат і салат-латук.

Джерело: ТСН




Схожі новини: