Неймовірна краса: у центральному парку Запоріжжя розквітли магнолії

Переглядів: 207

2 квітня 2024 22:45

Неймовірна краса: у центральному парку Запоріжжя розквітли магнолії фото

У Центральному парку культури та відпочинку «Дубовий гай» деревця магнолії вкриті білосніжними квітами.

Запоріжці і гості міста з задоволенням фотографуються біля магнолій, людей у парку багато навіть у будній день.

Алею магнолій кобус висадили у "Дубовці" восени 2014 року. Навесні наступного року на деревах магнолії японської з’явилися перші квіти і з того часу алея весною стає справжньою окрасою парку, який збиралися приводити до ладу, але до реконструкції справа не дійшла.

Міська влада за часів мерства Володимира Буряка провела конкурс на кращий проект оновлення Центрального парку культури і відпочинку “Дубовий гай”, визначила переможця і на тому все скінчилося. Пандемія коронавірусу, відставка Володимира Буряка, повномасштабна війна...

Одне з головних місць відпочинку містян рятує тільки природа, яка попри все радує око відвідувачів.

Зараз у парку розквітли білосніжні магнолії, вкрилися цвітом дерева вишні, згодом зацвіте ще одна окраса “Дубовки” - алея сакур.

Відвідайте парк і насолодіться неймовірною красою, яка дуже недовговічна!

Фото авторки

Довідково

  • Magnolia kobus, Магнолія кобус, синоніми: магнолія японська, Magnolia kobushii, Buergeria obovata, Magnolia borealis, Магнолія кобуші.
  • Найбільш північна і морозостійка з магнолій. В природному середовищі це листопадне дерево до 25 м заввишки.
  • Як виглядає і росте. Листопадний кущ або дерево до 10 м заввишки та до 6 м завширшки.
  • Магнолія кобус спочатку має вузькопірамідальну крону, з віком набуває більш округлої форми з тонкими голими пагонами.
  • Квіти мають приємний аромат, молочно-білого кольору.
  • На початку цвітіння квіти мають келихоподібну форму, потім розкриваються горизонтально, досягаючи 12 см в діаметрі. Цвіте до появи листя.

Цікаво знати

Магнолія (Magnolia)

  • Магнолія – одна з найстаріших рослин на Землі. Перші представники цієї рослини з'явилися на Землі ще в епоху динозаврів. За словами вчених, магнолія, до настання льодовикового періоду, була широко поширена і в лісах середньої широти. Про це свідчать палеонтологічні знахідки.
  • Магнолії були широко поширені і охоплювали територію аж до сучасної Арктики в третинний та крейдяний періоди. Як зазначають ботаніки-морфологи, з тих пір ця рослина майже не змінила свій вигляд і спосіб життя, так до наших днів зберігся навіть давній тип будови квітки.
  • Представники роду Магнолія (Magnolia) зростають на Далекому Сході (Японія, Корея, Китай), в Середній Азії (Гімалаї), а також в Північній та Центральній Америці. Основний центр зростання в Cередній Азії та на Далекому Сході, вторинний центр - в Північній і Центральній Америці.
  • На сьогоднішній день, ці рослини широко акліматизовані в Європі.
  • Магнолія (Magnolia) налічує близько 240 видів. В залежності від вида, це можуть бути вічнозелені або листопадні дерева, чагарники. Також, від вида магнолії залежить і решта якостей цієї рослини, а саме: розмір, форма і колір квітки та сила її аромату і т. д.



Схожі новини: