У Запоріжжі з'явився ще один прихисток для переселенців

Переглядів: 318

27 вересня 2023 13:38

У Запоріжжі зявився ще один прихисток для переселенців фото

У Вознесенівському районі Запоріжжя відкрили частину шелтеру для внутрішньо переміщених осіб.

Усі витрати на себе взяли волонтери, а саме приміщення надала в оренду міська влада за символічну плату — гривня на рік. Загалом осередок розрахований на понад 50 людей, які розміщатимуться у 10-ти кімнатах. Насамперед селитимуть людей з інших шелтерів. Про це повідомляється на сайті Запорізької міської ради.

Зараз тут 4 житлові кімнати та ванна. Кожне з приміщень має по 4 ліжка, тумбочки, а також текстильні речі, як-от рушники, постільна білизна та ковдри. Тобто все те, що потрібно для комфортного проживання. У ванній обладнали дві окремі душові кабіни, три туалети та три раковини. Також там встановили бойлери, пральні машини та сушарки.

- У нас і в інших шелтерах є люди, які потребують покращення умов і ми розглядаєм ці пропозиції, але тут ще треба вирішити побутові проблеми: холодильник, стільці тощо. І тоді ми плануємо сюди поселити сім’ї з більш довгостроковим перебуванням, - розповів волонтер ГО «Захист жінок України» Юрій Щербина.

Майбутнім мешканцям шелтеру у всьому допомагатимуть волонтери. Зокрема, вони закуповуватимуть побутову хімію, воду та продукти, необхідні речі у кімнату. За проживання люди не платитимуть, а комунальні послуги взяли на себе благодійні організації. Також внутрішньо переміщеним особам надаватимуть при осередку правову, психологічну та медичну допомоги. Окремо волонтерами передбачена й підтримка самотніх жінок з дітьми.

- Питання здоров’я, жіночого здоров’я, питання профілактики будь-яких таких захворювань — все теж входить до нашої уваги. Тому, ми плануємо проведення таких міні-тренінгів для тих жінок, які живуть там. Є в нас і дитячі психологи, - зазначила президентка БФ «Сподівання» Наталія Доценко.




Схожі новини: