"Талант, загартований війною": у Запоріжжі відбулася виставка на підтримку бійців Нацгвардії України

Переглядів: 287

21 вересня 2023 11:15

Талант, загартований війною:  у Запоріжжі відбулася виставка на підтримку бійців Нацгвардії України фото

Мир і війна, радість життя і біль втрат – все це можна побачити на виставці національного мистецтва "Талант, загартований війною", яка днями відкрилася в обласному центрі молоді.

Художник та колишній боєць тероборони Андрій Овчаренко, який і сьогодні активно підтримує українських військових, представив понад 50 картин, всього у нього близько 70 робіт.

Виставка мала ще одну, практичну спрямованість – збір коштів на оптичні прилади для бійців 23 окремої бригади ОГП «Хортиця» Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

«Ми дуже вдячні митцю Андрію Овчаренку за його і духовний, і фінансовий внесок у нашу неодмінну майбутню Перемогу. Ці оптичні прилади будуть служити нашим бійцям, які стоять на передовій у найгарячіших ділянках фронту Запорізької області», - зауважив начальник служби озброєння 23 окремої бригади ОГП «Хортиця» НГУ Андрій Шелар.

Гарну творчу атмосферу патріотичними піснями підтримував народний ансамбль «Оксамит».

 Андрій також представив ілюстрований своїми картинами та висловами класиків календар на 2023-2024 роки, який можна було придбати на виставці. Ще можна було придбати чашки з картинами Андрія, магнітики, календарі та і самі його картини.

Картини були написані під час служби  Андрія у 110 окремій бригаді. Деякі витвори мистецтва мають свою історію, бо на одній з картин зображений вибух. А загалом картини не про війну, а про природу України, її красу, про людину.

Захід був організований завдяки депутату Аскаду Ашурбекову. На ньому були присутні представники  громад, військові,  директорка департаменту соціального захисту населення Запорізької ОДА Марина Нотанова, яка придбала одну з картин («Соняшник у полі»).

Мета художника - назбирати 100 тис. гривень на придбання оптичних приладів для нацгвардійців.




Схожі новини: