Український композитор напише виставу для Метрополітен-опера: про що вона буде

Переглядів: 468

19 вересня 2023 21:05

Український композитор напише виставу для Метрополітен-опера: про що вона буде фото

Метрополітен-опера замовила в українського композитора Максима Коломійця оперу про викрадення та депортацію росіянами українських дітей, повідомляє The New York Times.

Лібрето до твору напише американський драматург Джордж Брант. Нова опера Коломійця розповість історію матері, яка вирушає в довгу й небезпечну подорож, щоб врятувати свою доньку, яку утримують у таборі в Криму.

Зазначається, що персонажі опери будуть вигаданими. Однак сюжет буде заснований на реальних розповідях українських матерів, які вирушали на окуповану Росією територію України, щоб повернути своїх дітей, захоплених росіянами.

Генеральний менеджер Метрополітен-опери Пітер Ґелб сказав, що цією постановкою колектив театру хоче "культурно підтримати Україну в її боротьбі за свободу".

"Я не можу придумати кращого способу зробити це, ніж поставити оперу, що фактично документує ту частину війни, яка підкреслює героїзм українського народу перед жахливими обставинами", — наголошує Ґелб.

Він також розповів, що Метрополітен-опера обрала Коломійця "через його досвід роботи в опері, а також глибоке розуміння українських музичних традицій".

Композитор опери Максим Коломієць вважає відповідальністю створити виставу, яка покаже гідність його країни. "Мета не лише в тому, щоб привернути увагу до України, але й щоб висвітлити схожі ситуації в усьому світі — коли матері зазнають страждань, намагаючись захистити своїх дітей. Я хочу, щоб люди співчували цьому болю та запобігали йому, як тільки можна", — каже Коломієць.

Він також зазначив, що його музика буде "ніжною, наївною, емоційною і драматичною". Він додав, що "намагатиметься уявити собі мирну та квітучу Україну". "Ця історія матиме щасливий кінець. І для нас дуже важливо мати щасливий кінець прямо зараз".

Опера українського композитора має вийти на сцені Метрополітен-опери у 2027 або у 2028 році.

Метрополітен-опера — провідний оперний театр у США, один із центрів світової музичної культури. Його відкрили у Нью-Йорку 1883 року.

В театрі виступали українські співаки Бела Руденко, Анатолій Солов'яненко, Інна Бурська, Андрій Добрянський, Іванна Мигаль, Людмила Монастирська. Художником театру був Владислав Клех.

Джерело: liga.net




Схожі новини: