Браво, зірки! На запорізькій сцені меломанів вражали відомі оперні співаки

Переглядів: 340

2 грудня 2023 23:10

Браво, зірки! На запорізькій сцені  меломанів   вражали відомі оперні співаки фото

У Запорізькій обласній філармонії з успіхом пройшла прем’єра концертної програми «Зірки оперної сцени» академічного симфонічного оркестру.

Диригент - лауреат всеукраїнських конкурсів Василь Коваль. Митець з початку концертного сезону працює у Запорізькій обласній філармонії та вже рік - у Дніпровському академічному театрі опери та балету.

До речі перед своїм дебютом на запорізькій сцені диригент зізнавався, що йому дуже подобається працювати з музикантами академічного симфонічного оркестру.

“Мені дуже приємно працювати з цим оркестром. Думаю, ми підготовимо багато хороших програм високого рівня, які знайдуть відгук у слухачі”, - ділився у інтерв’ю запорізькому ЗМІ Василь Коваль.

І слова свого дотримав: програма «Зірки оперної сцени» - це стопроцентно програма дуже високого  рівня. Як по підбору музичного матеріалу, так і по підбору виконавців.

До концерту у Запоріжжі Маестро запросив Тетяну Лисенко та Віктора Мельника - співаків з «Дніпро-Опера», де працює оперним диригентом. Випускники Одеської національної музичної академії ім. Антоніни Нежданової мають чимало нагород у всеукраїнських й міжнародних конкурсах, ведуть активну гастрольну діяльність в Україні та інших країнах Європи.

Тетяна Лисенко – володарка перших премій міжнародних конкурсів та фестивалів «Stankovych fest», «21th century art». В репертуарі співачки – провідні партії в операх В.А. Моцарта, Дж. Верді, Г. Доніцетті, українські пісні та романси. Гастролі Тетяни Лисенко відбувалися у багатьох містах України, а також у Польщі, Чехії, Угорщині.

Віктор Мельник має нагороди Всеукраїнського фестивалю вокального мистецтва ім. Б. Гмирі, Міжнародного конкурсу вокалістів ім. Солов’яненка, є лауреатом всеукраїнської премії «Людина року» (2006). Артисту аплодувала публіка на концертах в Україні, Польщі, Монако, Туреччині, Словаччині. У репертуарі Віктора Мельника – головні партії в операх Дж. Верді, Дж Пуччіні, оперетах Й. Штрауса та Ж. Оффенбаха.

З творчістю Тетяни Лисенко і Віктора Мельника мали змогу познайомитися і запорізькі поціновувачі прекрасного.

Співаки зачарували меломанів найвідомішими увертюрами, аріями та дуетами з опер Вольфганга Амадея Моцарта, Джакомо Пуччіні, Гаетано Доніцетті. Артисти не оминули увагою, що 2023 – ювілейний рік від дня народження Джузеппе Верді. Знаменита арія Віолетти та дует з опери «Травіата» стали гідною окрасою програми.

Чарівні голоси, неперевершена віртуозність та лірична манера виконання, притаманні Тетяні Лисенко та Віктору Мельнику, підкорили слухачів. Поціновувачів української класики зачарували твори Семена Гулака Артемовського та Анатолія Кос-Анатольського у виконанні солістів та оркестру.

Музика, яка прозвучала в концерті «Зірки оперної сцени», пережила випробування часом і багаточисленними версіями диригентів та співаків. У виконанні академічного симфонічного оркестру та солістів з «Дніпро-Опера» вона полонила найвибагливіших меломанів. Тому Тетяна Лисенко і Віктор Мельник не раз чули на свою адресу “Браво!”.

Як завжди, програму гармонійно доповнювали ведучі — мистецтвознавиця Світлана Холод і директор-розпорядник оркестру Микола Петюк, які наводили цікаві факти про запрошених солістів, композиторів та їх твори. За традицією ведучі подякували нашим захисникам за можливість готувати і проводити концерти.

На завершення концерту в.о. генерального директора Запорізької обласної філармонії Ірина Конарева під бурхливі оплески глядачів вручила чудові букети квітів диригенту Василю Ковалю, солістам Тетяні Лисенко і Віктору Мельнику.

«Світ опери зачарував душу та вселив надію»,- кажуть вдячні глядачі.

До речі, вже другий день поспіль під час концертів у філармонії повітряна тривога не оголошувалася.

Джерело: Запорізька обласна філармонія




Схожі новини: