Ворожий танкер SIG було атаковано СБУ і ВМС України: вдала спецоперація – ФОТО, ВІДЕО

Переглядів: 610

5 серпня 2023 09:06

Ворожий танкер SIG було атаковано СБУ і ВМС України: вдала спецоперація – ФОТО, ВІДЕО фото

В ніч проти 5 серпня морський дрон атакував потужний російський танкер “SIG”, який перевозив паливо для терористів рф. Це сталося біля Керченської протоки.

Про це повідомили джерела у СБУ.

Дрон з 450 кг тротилу досягнув цілі і влаштував окупантам масштабну пожежу.

“Спецоперація проходила вже за класичним сценарієм: надводний дрон, 450 кг тротилу, вибух. Як результат − один з найбільш потужних нафтових танкерів рф (збудований у 2014 році, майже 5 тисяч тонн) розпочав “отрицательное плавание” біля Кримського мосту”, − зазначили джерела. 

Танкер був максимально навантажений паливом, тож детонацію було видно на півострові. Інцидент стався на відстані 51 км від Керченської протоки, коли танкер стояв на якірній стоянці. Екіпаж судна практично не постраждав, але дуже пошкоджено машинне відділення.

“Свою чергову успішну спецоперацію СБУ проводила спільно з ВМС. Цікаво, що вона відбувалася саме в територіальних водах України. Як-то кажуть, “нех@й шастать””, − додали джерела.

Sig − комерційний танкер, який ходить під прапором росії. Він доставляв авіаційне паливо з Криму до Сирії, за що був включений США в санкційні списки. Танкер не є цивільним судном, і перебуває під заборону Міноборони України на перевезення вантажів військового призначення.

 

 

 

 




Схожі новини: