Підозра "живим людям": у Запоріжжі правоохоронці задокументували діяльність містян, які перешкоджають мобзаходам

Переглядів: 168

14 травня 2024 23:45

Підозра живим людям: у Запоріжжі правоохоронці  задокументували  діяльність  містян, які перешкоджають мобзаходам фото

П’ятьом особам, які перешкоджали мобілізаційним заходам, поліцейські Запоріжжя повідомили про підозру

Слідчі обласного главку поліції разом із працівниками управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Національної поліції України задокументували протиправну діяльність п’ятьох жителів обласного центру, які називають себе «живі люди».  Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Запорізькій області,

"Вони є членами незареєстрованої громадської організації «Багнет Нації» та здійснюють інформаційно-підривну діяльність.

Метою цих так званих «правозахисників» є дискредитація повноважень працівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, а також поліції. В інтернет-мережі вони поширюють неправдиву інформацію для створення у громадян хибної уяви та обурення щодо неправомірності дій військовослужбовців під час мобілізаційних заходів у регіоні.

Штучно створений «активістами» деструктивний контент не тільки викликає негативне ставлення населення, а ще й підіграє ворожим пропагандистам у підготовці фейкових сюжетів про суспільно-політичну ситуацію в Україні.

Сьогодні, 14 травня, правоохоронці провели низку санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів. За результатами вилучено заборонену російську та радянську символіку, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, документи та інші матеріали, які будуть досліджені на наявність додаткових доказів і обставин їхньої протиправної діяльності.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури повідомили п’ятьом фігурантам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.

Одного з фігурантів затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найсуворіша санкція інкримінованої статті передбачає до восьми років ув’язнення. Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування триває", - повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

В тему

Як повідомляє Запорізька обласна прокуратура, на початку цього слідчого заходу один із учасників руху намагався втекти від правоохоронців через балкон, залишивши без нагляду у квартирі свою 5-річну дитину. Надалі вчинив опір працівнику поліції, застосувавши до нього фізичну силу.

Точка зору

Артем Кисько, начальник ГУНП в Запорізькій області:

 - Час від часу запоріжани бачать на вулицях міста, а також на відео, розміщених в інтернет-мережі, крикливих недогромадян, які себе називають "живими людьми".

Ці скандалісти і провокатори переслідують конкретну злочинну мету - складання в населення хибного уявлення про незаконне проведення мобілізаційних заходів, а також викликання недовіри до влади, правоохоронних органів і ЗСУ.

У межах відкритого кримінального провадження поліція встановила походження цієї організації - її було створено в росії, де тривалий час діяли аналогічні ячейки.  А в Запоріжжі місцевий осередок на початку повномасштабного вторгнення організував  нині покійний стремоусов.

На цьому не всьо - далі буде.

***

Як повідомив на своїй фейсбук-сторінці маріупольський журналіст В'ячеслав Твердохліб, обшуки проходили по десяти адресам. З однієї адреси людину доставили у 5-у  міську лікарню.




Схожі новини: