У поліції Запорізької області пояснили, чому важливо тримати баланс з гуманітаркою

Переглядів: 516

23 липня 2023 16:01

У поліції Запорізької області пояснили, чому важливо тримати баланс з гуманітаркою фото
Правоохоронці намагаються вивозити у безпечні місця якомога більше дітей з прифронтової зони

Злагодити роботу на прифронтових територіях вважають за потрібне представники влади та правоохоронці Запорізької області. Причина в тому, що через "перенасиченість гуманітаркою" деяких родин, важко вмовляти людей на евакуацію у безпечні місця. 

На цьому тижні Запорізька обласна військова адміністрація підписала меморандум про партнерство та співробітництво з філією благодійної організації "Координаційний гуманітарний центр". Мета - раціональний логістичний розподіл та доставлення гуманітарної допомоги за безпосередніми потребами населення без участі посадовців. Цю ініціативу підтримали і правоохоронці, керівництво пояснило чому. 

"Щодня поліцейські евакуаційні групи працюють в населених пунктах, розташованих уздовж лінії ведення бойових дій, - зазначив начальник ГУ Нацполіції України у Запорізькій області Артем Кисько. - Умовляють, переконують та евакуюють маломобільних громадян, родини, в яких на виховані є неповнолітні діти. Здавалось би, ну як можна жити під постійними обстрілами, без електроживлення, питної води, тепла?! І все ж деякі батьки навідріз відмовляються виїжджати та вивозити дітей. І причина цього не лише в господарстві чи власній безпорадності… Є ще один чинник - це перенасиченість обстрілюваних ворогом населених пунктів гуманітарною допомогою. Відтак у деяких місцевих сімʼях накопичилися цілі промислові склади! Тож навіщо батькам виїжджати в місця, де доведеться шукати роботу, докладати зусиль, аби заробляти на їжу чи предмети першої необхідності? Так їхні діти стають "гуманітарними заручниками". 

Керівник обласної поліції додав, що з повагою ставиться до роботи всіх волонтерів, але виступив за те, щоб діяльність у прифронтовій зоні громадського сектору була узгоджена. Це дозволить максимально убезпечити місцевих мешканців, допомагаючи їм з евакуацією. 

 

 




Схожі новини: