Як позбутися головного болю без таблеток – поради народної медицини

Переглядів: 535

18 липня 2023 17:12

Як позбутися головного болю без таблеток – поради народної медицини фото

Головний біль може свідчити і про зміну артеріального тиску, і про запалення, травму або пухлину мозку, може виникати і через невралгію, і внаслідок вегетативно-судинної дистонії, також причинами головного болю бувають сонячний та тепловий удари, інтоксикація організму й багато іншого.

Лікування головного болю завжди має бути спрямоване на подолання основного захворювання.

* При головному болю, викликаному розумовою перевтомою, корисно прийняти теплу ванну або опустити на 10 хвилин ноги до щиколоток у гарячу воду. Можна випити склянку гарячого настою м’яти перцевої (1 ч. л. сухої подрібненої трави залити склянкою окропу, витримати до охолодження й процідити) або з’їсти великий шматок оселедця.

* Головний біль, викликаний анемією, гіпотонією чи занепадом сил, можна угамувати, випивши міцного чаю або кави й туго зав’язавши голову хусткою.

* Щоб здолати біль голови при застуді, потрібно змастити лоб, скроні й потилицю ментоловою олією, а також потерти лоб і скроні внутрішньою м’якоттю шкірки лимона. Окрім цього, для усунення симптомів застуди треба розчинити в склянці гарячої води корицю в порошку на кінчику ножа, мед за смаком, настояти 30 хвилин і пити щогодини по 2-3 ковтки настою.

* Коли головний біль є наслідком нападу гіпертонії, його можна заспокоїти, потримавши кілька хвилин руки й ноги у помірно гарячій воді. При гіпотонії цей метод протипоказаний.

* Головний біль невиясненого характеру припинить мучити, якщо обкласти голову свіжим листям бузку або білокачанної капусти. Можна понюхати перетерте сухим до порошку листя материнки, прив’язати до лоба скибочки сирої картоплі або товчені плоди ялівцю, змочені в якісному вині.

* Напади головного болю перестануть виникати, а також значно поліпшиться пам’ять, якщо кілька разів на день змочувати голову насиченим відваром трави чебрецю. Непогано пити тричі на день після їди по 0,5 склянки теплого вичавленого з білокачанної капусти соку. Намагатися регулярно з’їдати вранці натщесерце 3 середнього розміру яблука, постійно вживати волоські горіхи, родзинки та інжир.

* Тривалого нез’ясовного головного болю позбавить барвінок. Потрібно 20 г листя рослини залити 100 мл медичного спирту, витримати 9 днів у темному місці при кімнатній температурі, процідити і вживати по 5 крапель настоянки, запиваючи невеликою кількістю води, тричі на день за півгодини до їди до закінчення цілющого засобу.

* Впоратися з нападом мігрені й уникнути його виникнення надалі допоможе вживання вранці натщесерце та ввечері перед сном склянки якісного теплого молока, в якому розчинено 0,1-0,2 г муміє і мед за смаком.

Окрім головного болю, багатьох людей турбує запаморочення - відчуття порушення орієнтації тіла в просторі. При цьому людині здається, що обертається вона або предмети, які її оточують.

Тим, хто страждає від цієї патології, потрібно їсти якомога більше риби, сиру, яєць, редиски, огірків, гороху та волоських горіхів. Дуже корисно виконувати фізичні вправи, що зміцнюють вестибулярний апарат. Треба прагнути не дивитися на предмети, що швидко рухаються, уникати сходження в гори й будь-якої висоти.

* При всіх видах запаморочення віднайти відчуття рівноваги допоможе масажування кінцем великого пальця точки, що знаходиться на верхній губі ближче до носа. Тиснути на точку трохи вгору.

* Дуже добре залити в емальованому посуді склянкою води 1 ч. л. сухих подрібнених суцвіть конюшини лучної, довести до кипіння, прокип’ятити 5 хвилин на слабкому вогні, процідити і вживати по 1 ст. л. відвару 4-5 разів на день.

* Непогано перетерти до порошку 100 г сухої морської капусти і вживати порошок по 1 ч. л. щодня перед обідом до його закінчення.

* Запаморочення мине, якщо залити в емальованому посуді склянкою окропу 20 г плодів шипшини, прокип’ятити 10 хвилин на слабкому вогні, процідити й випити відвар.

* Корисно після обіду та вечері пити по 200 мл настою липового цвіту або листя м’яти, приготовленого, як чай.

* Ефективно при запамороченні, безсонні, ішемічній хворобі серця та атеросклерозі залити двома склянками окропу 2 ст. л. подрібненого листя берези, витримати 15 хвилин на киплячій водяній бані. Після охолодження процідити, розчинити в настої харчову соду на кінчику ножа й пити по 0,5 склянки тричі на день за півгодини до їди. Курс лікування - 2 тижні.

 

 

 




Схожі новини: