Клятва патріотів: у Запоріжжі присягу склали діти

Переглядів: 731

6 липня 2023 19:47

Клятва патріотів: у Запоріжжі присягу склали діти фото

Родзинкою урочистостей, які відбулися з нагоди Дня Національної поліції України, стала церемонія складання присяги учасниками започаткованого поліцейськими дитячого руху “Байда”.

31 травня 2023 року у Головному управлінні Нацполіції в Запорізькій області був підписаний Меморандум про співпрацю в межах впровадження та розвитку дитячого руху “Байда”. 

На початку червня поліція оголосила набір до дитячого руху, протягом місяця діти пройшли підготовку і у день професійного свята поліцейських на урочистому шикуванні з їх вуст пролунали слова клятви. В організації вже 52 учасника, але поліцейські вважають, що це тільки початок.

“Сьогодні втілюється в життя одна з моїх мрій. Вже давно розмірковув над створенням дитячого руху. Колективу дітей, які через певний проміжок часу здобудуть знання, вміння та навички і в подальшому виростуть свідомими громадянами. Особистостями з власними поглядами, принциповими позиціями, прагненням самовдосконалюватись і робити свою країну кращою. 

Це - майбутня еліта української нації, інтелектуально розвинена, з шляхетними моральними орієнтирами.

Я щиро вдячний своїй команді та всім, хто долучився до цього проєкту і зробив цим самим власний внесок у майбутнє»,- прокоментував подію начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Артем Кисько. 

Дитячий рух, як зазначається в меморандумі, має на меті “виховання підлітків віком від 12 до 17 років на основі суспільно-державних принципів, патріотично-правового характеру та шанобливого ставлення до української нації, традицій, сприяння їх розвитку та самореалізації”.

Завдання організації — навчити “байдівців”необхідним у воєнний час навичкам і вмінням. 

Слова клятви зачитав Дмитро Макаренко, а за ним її повторили і всі учасники руху “Байда”.

Вони пообіцяли бути гідними громадянами та патріотами України; бути чесними, справедливими, вимогливими до себе та своїх товаришів; проявляти турботу до молодших та поважати старших; бути надійною опорою рідним і близьким; користуватися правами, але не забувати про обов’язки; прагнути до саморозвитку, проявляти наполегливість у оволодінні знаннями та безпековими навичками; берегти честь руху та зміцнювати його авторитет.

До речі, учасники новоствореного руху за підтримки ювенальних поліцейських вже провели велику благодійну акцію на підтримку ЗСУ «Я – українець». «Байдівці» підготували великий асортимент товарів: малюнки, патріотичні браслети, а також солодощі, які випікали разом з батьками.

До благодійного заходу, як повідомляв відділ комунікації ГУНП в Запорізькій області, доєдналось чимало запоріжців. Жителі міста змогли придбати дитячі вироби та речі, які для них символізуватимуть силу й незламність нашого народу.

Прагнути до саморозвитку, проявляти наполегливість у оволодінні знаннями та безпековими навичками. 

Берегти честь руху та зміцнювати його авторитет»

З цією важливою подією юних запоріжців привітав начальник ГУНП Артем Кисько. Після чого Артем Кисько, голова ЗОДА, начальник ЗОВА Юрій Малашко і секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв вручили “байдівцям” шеврони дитячого руху. 

Подарунки на цьому не закінчилися. Начальник Управління поліції охорони в Запорізькій області Олександр Врадій після слів привітання передав дітям сертифікати “Твоя безпека”, а начальник сервісного центра МВС в Запорізькій області Андрій Андріїв вручив телевізор з великим екраном.




Схожі новини: