У голови Запорізької ОДА — новий перший заступник

Переглядів: 616

6 липня 2023 12:18

У голови Запорізької ОДА — новий перший заступник фото

Голова Запорізької ОДА, начальник обласної військової адміністрації Юрій Малашко продовжує формувати свою команду

Більшість заступників Юрія Малашка, як і він сам - не запоріжці, професійну кар'єру робили в інших регіонах. На сьогодні у команді заступників очільника ЗОДА залишився лише один запорожець - Віталій Сиволап.

Останнє призначення відбулося 30 червня - першим заступником голови Запорізької ОДА призначений 41-річний Руслан Мовчан, який пішов на підвищення, оскільки до свого нового призначення місяць пропрацював просто заступником.

Руслан Володимирович - уродженець Черкащини. Трудовий шлях розпочав у серпні 2003 року спеціалістом 1 категорії сектора кредитної експертизи Черкаської обласної філії АКБ «Укрсоцбанк». Потім служба в ЗСУ, після якої він повернувся в банківський сектор. 

Але ненадовго: згідно біографічної довідки на сайті ЗОДА, вже в березні 2006 року Руслан Мовчан розпочав кар’єру у силовій структурі - Службі безпеки України, у якій прослужив до травня 2023 року. І саме в травні був призначений на посаду заступника голови Запорізької ОДА, на якій пропрацював місяць до нового призначення.

Кандидат юридичних наук (2023 р.) Відомча відзнака «Вогнепальна зброя». 

До речі, і нинішній голова Запорізької облдержадміністрації, начальник ЗОВА 48-річний Юрій Малашко -  теж з кадрових “есбеушників”. І нинішнє своє призначення 9 лютого 2023 отримав після служби в СБУ. 

Причому в Службі безпеки України Юрій Анатолійович працював у кілька “заходів”. Юрій Малашко - професійний військовий: кар’єру розпочав у серпні 1992 курсантом Київського інституту Військово-Повітряних Сил. Після закінчення вишу працював у альма-матер інженером і старшим інженером, три наступних роки був викладачем кафедри військової підготовки Академії муніципального управління.

А потім 15 років, до лютого 2016-го, віддав службі в органах СБУ. У цю силову структуру він після роботи першим заступником керівника військово-цивільної адміністрації у м. Мар’янка та с. Побєда на Донеччині Юрій Малашко повернувся у травні 2018 року. Пропрацював місяць і отримав нове призначення на Донбас  - керівника ВЦА міста Красногорівка.

Після закінчення “відрядження” на Донеччину знову повернувся до Служби безпеки України, де і прослужив до лютого 2023 року, коли Президент підписав указ про його призначення головою Запорізької ОДА, начальником ОВА.

Ще один заступник голови обласної державної адміністрації  - 42-річний Євген Мироненко. У Запоріжжя приїхав з Києва, виходець зі структур МВС. 
 

Трудовий шлях розпочав у вересні 2004 року лаборантом кафедри теорії, історії, держави і права Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.  Потім працював помічником-консультантом народного депутата України, радником міністра Патронатної служби МВС України, керівником Патронатної служби міністра внутрішніх справ України. 

З  січня по квітень 2023 -  завідувач сектору взаємодії з підрозділами міністерства Департаменту забезпечення діяльності міністра Міністерства внутрішніх справ України.

На посаду заступника голови Запорізької обласної державної адміністрації призначений 1 червня 2023. 

Ще один заступник голови ОДА - 52-річний Валерій  Шевченко. Уроженець Донецької області. Перший запис у трудовій книжці зроблений у травні 1989 - муляр Будівельного управління-1 тресту «Азовбуд», Маріуполь. Працював на різних керівних посадах у комунальних підприємствах Маріупольської міської ради.

У Запоріжжя переїхав ще до війни, у січні 2021 року. Був призначений заступником генерального директора з інженерно-господарської діяльності Національного заповідника «Хортиця». Заступником голови ОДА працює з 25 квітня 2023 року.

Між іншим, склад команди може зазнати змін. Колишня заступниця голови Запорізької ОВА Злата Некрасова, яку звільнив Юрій Малашко, звернулася до Окружного адміністративного суду з позовом про скасування розпорядження, яке призвело до її звільнення. У позові екс-чиновниця просить відновити її на посаді та компенсувати втрачену зарплатню за період, коли була змушена пропустити робочі дні.

Цікаво, що Юрій Малашко звільняв скандально відому заступницю голови ОДА, яка прийшла у “білий дім” з Олександром Старухом, двічі. 

У своєму Telegram-каналі Злата Некрасова зазначила, що 29 травня отримала Розпорядження 218-к про внесення змін до попереднього розпорядження від 19 травня.

"Перше моє звільнення, де підставою мого звільнення було вказано лист, узгодження Офісу Президента було скасовано. І вийшло нове розпорядження, де підстава вже зовсім інша. Мене звільнили двічі... На адвокатський запит Юрій Малашко відповів і вказав, що все ж таки підстава, яка була вказана в першому розпорядженні, вже не підстава", - написала вона.

Нагадаємо, 19 травня було підписане розпорядження щодо звільнення Злати Некрасової з посади заступниці голови Запорізької ОВА. Після цього вона заявила, що буде оскаржувати це рішення в суді через його незаконність. Однак Юрій Малашко тоді пояснив, за яким законом її звільнено. Пізніше стало відомо, що очільник ЗОВА вніс зміни до свого розпорядження щодо звільнення Некрасової.

Нагадаємо, весною минулого року Злата Некрасова очолила гуманітарний штаб. 30 вересня 2022 року контррозвідники Служби безпеки України спільно з Національним антикорупційним бюро України проводили низку обшуків у Запоріжжі у зв'язку з розслідуванням факту імовірного привласнення гуманітарної допомоги, наданої Запорізькій області від початку широкомасштабного вторгнення рф. 

Під час обшуків було виявлено речовини, схожі на наркотичні засоби, які направлені на експертизу; незареєстровану вогнепальну зброю та набої до неї; велику кількість готівки.

Злата Некрасова заявила, що жодного факту на предмет продажу гуманітарної допомоги в результаті обшуків, які проводили СБУ та НАБУ, не виявлено.

Який вердикт винесе суд за позовом екс-чиновниці Запорізької ОДА - побачимо.




Схожі новини: