Попри війну на Запоріжжі діють шахраї

Переглядів: 518

1 липня 2023 16:28

Попри війну на Запоріжжі діють шахраї фото
Вдома у зловмисника був цілий "арсенал" - сімки, картки, мобільні телефони

У Запорізькій області місцевий мешканець налагодив бізнес на людській довірливості - вимагав гроші на операції рідних, які нібито потрапили в ДТП. Наразі зловмисник затриманий.

Шахрайську схему організував 46-річний мешканець Петро-Михайлівської територіальної громади, який раніше мав проблеми із законом. Як повідомляють у ГУ Нацполіції України в Запорізькій області, чоловік телефонував різним людям, представлявся лікарем і розповідав легенду про постраждалого в аварії родича. Щоб його врятувати, потрібні були кошти, які запорожці переводили на вказані номери телефонів, банківські картки через термінали самообслуговування чи банківські застосунки.

"Лише згодом люди дізнавалися від самих "жертв ДТП", що з тими все гаразд, і з прикрістю усвідомлювали, що їх ошукано, - зазначають у поліції. - Загалом поліцейські встановили, що від неправомірних дій зловмисника постраждали семеро громадян. Його продовжують перевіряти на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області та інших регіонів України".

Аферисту обрано запобіжний захід - "домашній арешт". Йому загрожує до 8 років позбавлення волі. 

 




Схожі новини: