Для мешканців Мелітополя існує нова загроза - арешт "за порушення режиму воєнного стану"

Переглядів: 510

25 червня 2023 11:54

Для мешканців Мелітополя існує нова загроза - арешт за порушення режиму воєнного стану фото
Під арешт можуть потрапити мелітопольці, які, наприклад, порушать комендантську годину

Для мешканців тимчасово окупованих територій, в тому числі і Мелітополя, з'явився новий ризик бути заарештованим. Це пов'язано з ухваленням змін до Кодексу про адмінпорушення. 

Відповідно до закону «Про воєнний стан» на територіях, де він оголошений, можуть діяти такі заходи: посилення охорони громадського порядку; обмеження в'їзду та виїзду, руху транспортних засобів, огляд транспортних засобів; заборона страйків та мітингів; примусове відселення; запровадження військової цензури - як повідомлень, і телефонних розмов; заборона на перебування громадян на вулицях та в інших громадських місцях у певний час доби; владі дозволяється вилучати в громадян та організацій майно, необхідне потреб оборони тощо.

Таким чином зміни до Кодексу передбачають покарання за порушення такого режиму. Вони стосуються і самопроголошених республік (ДНР, ЛНР), а також Херсонської та Запорізької областей. 

Варіанти покарань: штраф від 500 до 1 тис. рублів або адміністративний арешт терміном до 30 діб; посадовим особам загрожує арешт на той самий термін чи штраф від 1 до 2 тис. рублів. При використанні транспортного засобу під час подібних дій може загрожувати його конфіскація. 

 




Схожі новини: